Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Carod i Antich acorden refundar l’Institut Ramon Llull perquè hi tinguin cabuda Catalunya, les Illes i Andorra

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, s?ha reunit aquest migdia amb el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, amb qui ha acordat refundar l’Institut Ramon Llull (IRL) per tal que hi tinguin cabuda el Govern de la Generalitat, el de les Illes Balears i també el d?Andorra. Això s’’estudiarà conjuntament amb el Ministre de Cultura andorrà, Juli Minoves, amb qui Carod-Rovira i Antich s’han posat en contacte avui mateix.

Redacció 22/10/2007

Segons ha destacat el vicepresident, es tracta de trobar, sota la màxima figura intel.lectual que és l’Institut Ramon Llull (IRL), la millor formula jurídica perquè els tres governs puguin participar en el nou organisme cultural que ha de seguir treballant per la projecció de la cultura catalana.

Durant la reunió, que ha durat més d’una hora, el vicepresident de la Generalitat i el president del Govern de les Illes Balears han acordat que mantindran abans de final d’any una reunió de treball durant la qual analitzaran aquesta refundació de l’IRL, després que s’hagin estudiat a fons les millors fórmules jurídiques, així com la millor solució institucional. Josep-Lluís Carod-Rovira ha destacat que aquest replantejament de l’Institut permetrà donar més força a la projecció de la cultura catalana i en aquest sentit ha manifestat la seva voluntat que també hi pugui participar la Generalitat Valenciana. Serà la millor expressió que aquest Institut serà de tots.

En aquesta línia, el vicepresident i el president balear han coincidit a fer una valoració positiva de l’èxit de la nostra llengua i la nostra cultura a la Fira del Llibre de Frankfurt, gràcies a la col•laboració dels governs d’Andorra, les Balears i Catalunya. Durant la reunió també s’han analitzat qüestions d’interès mutu entre Catalunya i les Illes Balears amb la finalitat de ‘treballar conjuntament en iniciatives compartides en el terreny de la quotidianitat’. Alguns d?aquests punts comuns són la Llei de Barris del Govern català ‘en el qual ha mostrat especial interès el Govern de les Illes Balears’, la Llei de Mitjans Audiovisuals o també les polítiques en matèria de territori i paisatges. En aquests àmbits, que s’aniran perfilant en els propers mesos, la voluntat és que hi hagi una relació constant de treball.