Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Carod es reuneix amb la plataforma sobiranista de CDC i constaten el “progressiu creixement” de l’independentisme

El president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, s’ha reunit aquest dimarts amb tres representants de la Plataforma per la Sobirania, formada per membres de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), segons han confirmat fonts coneixedores del contingut de la reunió. Les dues parts han traçat ‘complicitats’, tot constatant el ‘progressiu creixement’ dins de la societat catalana de l’opció independentista. Segons les mateixes fonts, en la trobada no s’ha parlat ni en clau electoral i ni de partits.

Redacció
Redacció 31/10/2007

La reunió entre Carod i Plataforma per la Sobirania s’ha celebrat aquest dimarts durant més d’una hora en un hotel de Barcelona, després que fa unes setmanes es va haver d’ajornar. Per part de la plataforma de CDC hi ha assistit el líder del corrent, Víctor Terradellas, juntament amb Narcís Oliveras i Enric Canela.

Segons fonts coneixedores del contingut de la reunió, han explicat que la trobada ha servit per constatar un ‘progressiu creixement’ de l’opció sobiranista a Catalunya i per fer una anàlisi de la situació a Catalunya des d’una ‘perspectiva nacional’ i no tant en clau electoral o de partit. Les mateixes fonts han explicat que s’ha analitzat els aspectes positius de la sobirania ‘des d’una vessant molt social’, lligada a ‘un projecte de benestar, de millora de la qualitat de vida, la modernització o la igualtat d’oportunitats per a tothom’.

A més, el president d’ERC i els membres de la Plataforma per la Sobirania han constatat que s’està vivint un moment en que internacionalment hi ha plets internacionals pendents, com els casos d’Escòcia, Flandes o Euskadi, on la solució política passa ‘per la via democràtica’. En la trobada no s’ha parlat sobre un possible referèndum, segons les mateixes fonts, però s’ha constatat que mantenen ‘projectes a llarg termini similars’ i han traçat ‘complicitats’.