Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Carod encoratja les empreses turístiques catalanes a invertir a Jordània pel seu alt nivell de seguretat

|

- Publicitat -

Més enllà del caràcter institucional de la trobada amb el ministre d’Afers Exteriors, Carod-Rovira ha destacat l’interès mutu dels dos governs en l’àmbit econòmic. ‘Hi ha possibilitats que l’empresa catalana pugui interessar-se de debò en algunes perspectives positives de desenvolupament que hi ha aquí’, ha assegurat el vicepresident, que ha descrit Jordània com un dels països d’aquesta zona del món amb ‘un nivell més elevat de seguretat i estabilitat’, i amb unes ‘perspectives de creixement econòmic molt importants’.

Segons Carod, el ministre jordà s’ha interessat especialment en el desenvolupament del sector turístic, en l’experiència catalana en aquest àmbit i en com l’economia catalana podria participar en la indústria turística del país.

Publicitat

El sector serveis és la principal activitat econòmica del país i, de fet, l’any 2006 va representar el 70,3% del PIB. En els últims anys, el turisme ha experimentat un creixement notable i s’ha convertit en un dels motors de l’economia jordana, enfront d’altres sectors, com l’agricultura i la mineria, que en els últims anys han disminuït la seva producció.

El vicepresident català i el ministre jordà han convingut celebrar en les pròximes setmanes una reunió entre l’ambaixador de Jordània a l’Estat espanyol i la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat amb l’objectiu de ‘veure com, més enllà del turisme, com identifiquem quins són aquells elements d’interès mutu i compartit’ i com ‘els diferents departaments de la Generalitat s’impliquen en el que podria ser un acord de col·laboració en el terreny fonamentalment econòmic’.

Jordània té una taxa de creixement del PIB anual de l’entorn del 6%. En els últims 5 anys, les importacions catalanes amb Jordània s’han incrementat, passant de 0,8 MEUR l’any 2002 als 4,5 MEUR el 2006. Les exportacions catalanes amb Jordània s’han mantingut constants en els últims anys i al 2006 van ser d’uns 22 MEUR.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut