Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Carod diu que Junqueras és l’opció d’esquerres

|

- Publicitat -

Ha indicat que és l’únic català que encapçala una llista d’esquerres, perquè PSC i ICV-EUiA ‘aniran subsumits a les llistes de PSOE i IU’. Però sobretot, ha posat èmfasi que el 7 de juny s’escolliran uns representants al Parlament europeu, però després hauran d’integrar-se en un grup parlamentari i defensar un programa concret.

Ha subratllat que Junqueras formarà part de l’Aliança Lliure Europea amb la resta de partits sobiranistes i progressistes d’Europa, com l’Scotish National Party i el Plaid Cymru de Gal·les, mentre que Tremosa ‘servirà per engrandir els escons del grup Liberal o del grup Popular, que defensen un model d’Europa basat en els Estats i clarament conservador’. ‘Només ERC ofereix aquesta garantia’, ha insistit.

Publicitat

Carod ha assenyalat que a Europa, a més de defensar la llengua, la cultura i la nació catalanes, es decideixen moltes coses més, com la directiva de les 65 hores setmanals. ‘I cadascun escull amb qui ho fa’, ha argumentat. S’ha dirigit als que ‘busquen convertir les europees en unes primàries de les catalanes’, i ha augurat que potser, el que volen és ‘amagar quin ús es farà del seu vot al Parlament europeu’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut