Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Carod diu que Catalunya no necessita la ‘generositat’ espanyola sinó el compliment ‘estricte’ de l’Estatut

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha contestat la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, després que aquest dissabte afirmés que la inversió en infraestructures a Catalunya el 2009 representa un ‘esforç sense precedents’. Carod ha dit que el que no tenia precedents és que Catalunya ‘portés tants anys per sota del que necessitava’. En aquest sentit, ha assenyalat que Catalunya no necessita ‘generositat’ de cap govern sinó el compliment ‘estricte’ de l’Estatut. D’altra banda, Carod comparteix ‘absolutament’ les paraules que Montilla ha declarat en una entrevista aquest diumenge a ‘El Periódico’ en què assegura que ‘costa veure a la pràctica la lleialtat’ del govern central.

Redacció
Redacció 24/11/2008

Catalunya necessita un finançament just d’acord amb les necessitats de la societat catalana i no necessita ‘generositat’ de cap govern, sinó el compliment ‘estricte’ de l’Estatut. Així ha respost el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, després que aquest dissabte des de S’Agaró afirmés que la inversió en infraestructures a Catalunya el 2009 representa un ‘esforç sense precedents’. ‘El que no tenia precedents és que Catalunya portés tants anys per sota del que necessitava. El que necessitem de la ministra és el traspàs de Rodalies en les millors condicions possibles’, ha afegit Carod-Rovira.

El vicepresident del Govern ha afirmat que està ‘absolutament d’acord’ amb les paraules expressades pel president Montilla en una entrevista que surt publicada aquest diumenge al diari ‘El Periódico’ on assegura que ‘costa veure a la pràctica la lleialtat’ del govern central. ‘Catalunya ja està farta de discursos, de bones intencions, de paraules amables i de cops a l’espatlla’, ha subratllat. Segons ha insistit Carod, Catalunya necessita gestos legals, traspassos de competències previstos a l’Estatut, i els recursos que marca la llei que ‘són imprescindibles, i més en un moment de crisi econòmica com l’actual’, ha assenyalat, perquè es pugui ‘potenciar allò que ha fet al llarg d’aquests dos anys ha fet el Govern de Catalunya’. En aquest sentit, Carod s’ha referit per una banda, a les polítiques socials, ‘sobretot pels sectors més vulnerables’, però també mesures que ‘facilitin potenciar l’economia del país i l’activitat dinàmica de les empreses’.

Carod-Rovira també ha parlat sobre el nomenament de Roser Clavell com a viceconsellera d’Afers Exteriors. Ha destacat que el càrrec comportarà ‘reforçar’ l’àrea d’afers exteriors per part del Govern de la Generalitat i ‘contribuir en la presència internacional de Catalunya’. En aquest terreny, es demostra, segons Carod, que ‘amb les competències que Catalunya té, si vol pot ser un agent important en el terreny de la política exterior i en el de la cooperació com s’ha pogut demostrar en el viatge recentment a Israel i a Jordània’. El nomenament es farà en les properes setmanes i ‘serà complir allò que preveu la llei’, ha indicat.

El vicepresident del Govern ha fet aquestes declaracions aquest dissabte al migdia des d’Olot on ha presidit l’acte de col·locació de la primera pedra del nou pavelló poliesportiu i de la pista de patinatge. En l’acte, l’han acompanyat la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, i l’alcalde d’Olot, Lluís Sacrest.