Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Carod demana a la comunitat musulmana que compagini creences amb integració

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, en una visita a l’oratori musulmà de Mataró (Maresme), ha demanat a la comunitat musulmana que compagini les seves creences religioses amb la integració a la societat catalana. Carod ha reclamat en nom del Govern de la Generalitat que “no es tanquin a l’interior dels oratoris ni de les mesquites”.

Redacció 05/06/2007

“Jo els demano que continuïn amb la fe religiosa que vostès lliurement han optat, que probablement han rebut dels seus pares i de les seves mares, però que facin compatible la legitimitat d’aquesta fe amb la seva nova ciutadania”, ha afegit .

Carod ha destacat que l’islam forma part de la història de Catalunya i ha remarcat el mal ús que fan algunes persones d’aquesta religió. Ha recordat que l’executiu català està treballant en una nova llei de centres de culte per garantir la llibertat religiosa i fer compatible la seguretat i la dignitat.

Carod ha visitat l’oratori de l’Associació Cultural Musulmana Al Ouahda de Mataró (Maresme) amb la directora general d’Assumptes Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll; el president de l’Associació Al Ouahda, Driss Ahmadi, i l’alcalde en funcions de Mataró, Joan Antoni Baron.