Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Carod defensa les polítiques socials dels pressupostos del 2007

El líder republicà ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Ràdio 4. Segons Carod, aquest any s’ha donat prioritat a la sanitat, l’educació i la seguretat.

Redacció 04/05/2007

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha defensat avui el tint social que segons ell caracteritza els pressupostos de la Generalitat per al 2007. Per a Carod, la diferència amb l’anterior pressupost està en el fet que l’any passat es va fer una inversió extraordinària que no es pot mantenir.

Segons Carod, els del 2007 “són uns bons pressupostos” encara que “no els millors de la història de la humanitat”. El vicepresident ha assenyalat que “tenim una pràctica d’assistència al metge molt superior a la que és habitual en altres països i una tendència a vegades excessiva a anar a urgències, i això ocasiona que es disparin altres aspectes”. Ha destacat també el fet que “en set anys som un milió de persones més a Catalunya i cal afrontar aquesta nova realitat amb personal qualificat”.

Segons Carod, “el 80% de la població vivim a la franja litoral però no podem descuidar la gent que viu en diferents punts del conjunt del territori”. El republicà ha afirmat que cal tenir un servei que permeti fer els parts a la capital de comarca, i això requereix diners en equipaments i en persones.

El líder d’Esquerra ha abordat també el problema de la seguretat i ha dit que Catalunya té més policies per cada mil habitants que països com ara Holanda, Suècia i Noruega. Per a Carod, “el problema de la seguretat no depèn de posar més agents, sinó que cal estudiar quines són les causes que provoquen inseguretat i afrontar-les, i el que provoca inseguretat és la falta de treball, d’habitatge, les famílies desestructurades i una educació deficient”.