Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Carod defensa la vigència dels Països Catalans

|

- Publicitat -

El vicepresident ha dit que les referències internacionals del pensament política català ‘han estat pròpies i han coincidit poc en les referències del pensament polític espanyol’. Carod-Rovira també ha destacat que el pensament polític català ‘té una transversalitat territorial perquè desborda el marc del Principat de Catalunya’. També ha ressaltat que aquest pensament ‘és nacional, té sentit per ell mateix i no és pas un subsistema d’un sistema de pensament com l’espanyol’.

Així mateix, ha fet èmfasi en que els polítics catalans no només pensen i llegeixen, sinó que també escriuen. ‘No només escriuen llibres de memòries, sinó que elaboren, expressen i teoritzen la seva pròpia visió del món’, ha declarat. ‘Això passa també amb altres nacions de la península ibèrica com Portugal’, ha indicat, al temps que ha assenyalat que contrasta amb el poc que escriuen els polítics a l’estat espanyol. De fet, Carod-Rovira ha dit que ‘seria difícil trobar a una llibreria les últimes memòries escrites pels diferents expresidents del govern espanyol des de la recuperació del sistema democràtic fins ara’. ‘En alguns casos el que seria més difícil seria trobar les primeres’, ha afegit.

Publicitat

A més de Carod-Rovira i dels dos directors de l’obra, a l’acte també ha intervingut el director del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis, Alfred Bosch. A l’acte hi ha assistit dirigents d’ERC com al portaveu parlamentària, Anna Simó, els diputats Uriel Bertran, Pere Aragonès i Miquel Àngel Estradé i l’expresident del partit Jordi Carbonell. També hi ha acudit el director de la Fundació Ramon Trias Fargas, Agustí Colomines i l’exdirector general de Seguretat Ciutadana Miquel Sellarès.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut