Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Carod creu ‘interessant’ que EA pretengui configurar una plataforma política electoral unitària sobiranista a Euskadi

El vicepresident del Govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha considerat ‘interessant’ que EA pretengui ‘configurar una plataforma política electoral unitària sobiranista’, tot i que ha rebutjat valorar ‘l’encert o no d’anar per separat del PNB’ en les pròximes eleccions autonòmiques basques.

En una entrevista concedida a Radio Euskadi, Carod-Rovira ha destacat la proposta d’EA de ‘configurar una expressió, plataforma política electoral que sigui l’expressió unitària d’una voluntat de sobiranisme, de dret a la independència del País Basc a través de procediments democràtics’.

Redacció
Redacció 13/11/2008

‘Jo crec que això és enormement positiu perquè aclareix el panorama polític i perquè dóna una sortida política’ dins del context de la política basca. ‘Permet una canalització política de les persones que al País Basc són partidaris del que són. D’altra banda, també representa a aquells que són partidaris de formar part de tots els països del món, és a dir, que el seu país sigui un Estat amb seient propi a les Nacions Unides’, ha afegit.

Consultes

Preguntat per si es veurà alguna consulta aviat a Catalunya, ja que aquesta possibilitat està recollida per l’Estatut, el vicepresident de l’executiu català ha recordat que s’està elaborant la llei de consultes populars i ‘està francament molt avançada’. ‘I jo crec que en pocs mesos el Govern haurà d’estar ja en condicions d’enviar aquesta iniciativa al Parlament català’, ha afegit.

Segons ha precisat, l’Estatut ara en vigor ‘reconeix algunes singularitats que no tenen altres marcs legals’. ‘Això dóna un marge de maniobra que hem d’aprofitar’, ha conclòs.