Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Carod avisa que si no hi ha finançament l’Estat pot ‘asfixiar’ l’autogovern

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advertit aquest dijous en una conferència a Quito que ‘no existeix marge d’actuació política sense recursos’ i que, per tant, ‘l’Estat pot asfixiar el poder polític descentralitzat si té capacitat de tancar l’aixeta dels recursos’. Carod ha assegurat que ‘no hi ha democràcia si no hi ha autogovern’, i ha fet una crida perquè l’estat espanyol ‘assumeixi la seva diversitat cultural i lingüística’. En aquest mateix sentit, ha augurat que ‘es parlarà abans català al Parlament Europeu que no a les Corts’.

Redacció
Redacció 13/03/2009

En el marc de la conferència, ha afirmat que l’Estat ‘no ha assumit la seva pròpia pluralitat interna’, i ha traslladat als assistents que no ‘es tracta de copiar respostes alienes, sinó de plantejar-se les preguntes pertinents’, ja que ‘cada realitat és única’, tot encoratjant-los a trobar el seu propi model.

El vicepresident del Govern ha pronunciat la conferència en el marc del viatge institucional a l’Equador. Una de les activitats del vicepresident ha estat la visita als projectes del programa SASIKU que desenvolupa l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament per a l’enfortiment de l’educació intercultural bilingüe a l’Equador.