Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Carod atribueix la polèmica del cotxe del President del Parlament als qui no volen que Catalunya sigui més que una província

Josep-Lluís Carod-Rovira ha parlat clar i de manera contundent sobre l’afer del cotxe del president del Parlament en un apunt al seu bloc. Carod assegura que la polèmica ‘falsa i estèril’ l’han ‘elaborada aquells que neguen a Catalunya la seva condició de país i alimentada políticament i mediàtica pels que consideren que no hem de superar l’eterna condició de província’.

Carod ha lamentat la manca de ‘sentit d’estat’ en tot l’afer ja que pel Vicepresident i líder d’ERC, ‘polèmiques d’aquesta mena són impensables en països normals: no he vist mai que a París, Londres, Berlín, Washington o Tokyo es parli del cotxe de la segona autoritat del país. I no passa perquè en aquests països la classe política, empresarial o periodística té sentit d’Estat’. 

Redacció
Redacció 29/10/2008

Carod recorda que ‘malauradament, a Esquerra estem acostumats a patir aquesta mena de polèmiques, perquè contra ERC tot s’hi val. Encara hi ha sectors econòmics, polítics i mediàtics que consideren que ERC és una anomalia política que cal foragitar de la centralitat. I la millor manera de fer-ho es magnificar els nostres errors, silenciar els èxits polítics de la nostra acció de govern’.

Carod-Rovira acaba el seu post fent tota una declaració d’intencions i valors en assegurar que ‘d’errors en cometem, com tothom, però els que comet ERC són magnificats interessadament fins a límits fora de tota mesura racional. Com que som republicans, i tenim valors, si cometem errors, demanem excuses. Som els únics que ho fem, ho hem fet en el passat i ho farem en el futur, però el que no farem és demanar perdó per existir, no demanarem perdó per treballar per superar la feblesa nacional que encara ens paral·litza com a país’, ha sentenciat.