Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Carnicer diu que no es pot prendre un acord sobre finançament “a cegues, sense saber quin resultat dóna” per Catalunya

El secretari general del Departament d’Economia, Martí Carnicer, ha manifestat aquest dijous que ‘en el tancament de la negociació, el 9 d’agost’, del sistema de finançament ‘s’ha de saber quin és el resultat de l’acord que s’està prenent’. No es pot, ha afegit, ‘prendre un acord a cegues, sense saber quin resultat dóna’ per Catalunya. ‘Això no seria responsable i no serà aquesta la posició del Govern’, ha afirmat Carnicer. Així mateix, ha declarat que la Generalitat vol que l’acord polític ‘tingui en compte l’aportació que comportarà per a Catalunya’.

Redacció
Redacció 30/05/2008

En declaracions a ‘L’oracle’ de Catalunya Ràdio, el secretari general de la conselleria d’Economia ha recordat que Catalunya ‘ocupa el tercer lloc entre les comunitats autònomes que més impostos paguen i se situa entre el desè i l’onzè lloc a l’hora de rebre serveis per part del govern espanyol’.

En qualsevol cas, s’ha mostrat ‘satisfet’ de la reunió bilateral entre l’Estat i la Generalitat, que va tenir lloc aquest dimecres a Barcelona, perquè es ‘va avançar el previst’. Segons ha apuntat la voluntat de la Generalitat és arribar a un acord que ‘representi suficientment’ Catalunya i, precisament, per aquest motiu diu que s’està ‘treballant amb CiU’.