Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Sardà i López Alegre titllen Forcadell de “classista”

Carme Forcadell ha explicat avui en dues entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC1 la gran mobilització que es prepara pel proper 11 de setembre a l’Avinguda Meridiana. Enguany s’ha apostat per aquesta zona de Barcelona perquè suposa la irrupció de l’independentisme en una zona de Barcelona que per la seva composició sociològica mai ha estat massa propícia per les tesis sobiranistes. La idea és similar a la que predica l’Associació Súmate.

Redacció
Redacció 13/04/2015

L’unionisme titlla la mobilització d’enguany de “classista”

Xavier Sardà, present a la tertúlia, ha interromput l’explicació de la presidenta de l’ANC per vincular Meridiana amb el Bronx, un comtat de l’Estat de Nova York, i un dels cinc districtes metropolitans d’aquesta ciutat, amb una voluntat despectiva. “Sembla que la Meridiana sigui el Bronx”, ha dit. López Alegre, també present a la conversa, ha aprofitat per titllar la mobilització de “classista”, quan s’ha fet referència a la voluntat de convèncer la gent provinent de la immigració espanyola de mitjans de segle passat, tradicionalment més reticent al sobiranisme. Sardà s’ha fet l’ofès i la víctima quan se l’ha comparat amb la demagògia i la voluntat d’intoxicar del ministres Fernández Díaz.

La pitada a Ros

Forcadell s’ha referit a la xiulada que va rebre ahir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en la seva intervenció de benvinguda al conclau que es va celebrar a Lleida. L’alcalde, convidat per la pròpia ANC, va ser xiulat intensament, i la presidenta de l’entitat va haver d’intervenir per mirar de calmar els ànims, parlant de la necessitat de respectar la democràcia. Malgrat que Forcadell ha intentat minimitzar la xiulada, aquesta va ser ben sonora. La trajectòria de l’alcalde de Lleida i la proximitat de les eleccions municipals no convidava massa a aplaudir-lo més enllà de la cortesia i el respecte.

Plebisictàries i full de ruta

La presidenta de l’ANC ha remarcat la necessitat de fer de les municipals la primera volta de les plebiscitàries, i aconseguir contra més alcaldes independentistes millor. El gran repte, però, serà el 27 de setembre. “A nosaltres ens agradaria que hi hagués majoria en escons però també en vots […] lla llei d’Hondt diu de moment que amb majoria d’escons n’hi ha prou”. Forcadell ha remarcat que el que cal és una majoria que doni un mandat democràtic a un govern independentista que posarà en marxa el full de ruta.

Sobre la possibilitat de que CUP, ICV i UDC conflueixin en el full de ruta, dóna per fet que amb la CUP serà així i deixa oberta la porta a ICV i UDC a partir del 28S. Forcadell també aprova l’acord Mas-Junqueras al voltant de les llistes separades, els actes comuns i, sobretot, la inclusió d’un primer punt comú a totes les llistes que faci referència a la independència. Finalment, Forcadell no s’ha volgut referir a la polèmica per la vinculació que ha fet el ministres Fernández-Díaz entre independentisme i jihadisme.