Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Carme Forcadell, el proper objectiu a abatre per part del TC

La comissió del Procés Constituent, que ha començat amb un mal averany com és la mort per accident de la seva presidenta, Muriel Casals, a la que el Parlament ha recordat avui amb un minut de silenci i diverses accions simbòliques, es veu ara amenaçada, a més pel TC que ja la tenia en el punt de mira des del primer dia.

 

Redacció
Redacció 17/02/2016

El Tribunal Constitucional ha emès una providència on es donen deu dies a la Fiscalia i al Parlament, perquè presenti al·legacions contra l’incident d’execució plantejat pel govern en funciona espanyol, que va considerar que amb la creació d’aquest òrgan es posava en marxa el full de ruta del 9N.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, és la responsable legal d’aquesta comissió, i l’objectiu a abatre pel govern del PP, que just abans de les eleccions va desenvolupar una sèrie de mecanismes per afavorir que el TC tingués competències per executar sancions quan les seves resolucions fossin ignorades pel govern català.

Pel que fa a la Conselleria d’Afers Exteriors encara no se sap com s’ho farà el TC per vetllar perquè aquesta deixi d’executar les funcions que el Parlament li ha encomanat. Forcadell però s’exposa de manera més clara a una inhabilitació en el cas de la comissió de Procés Constituent, que segueix orfe de president després de la mort de Muriel Casals.
 

 

Relacionats