Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Carme Forcadell: “Construir la República Catalana, és l’únic projecte que té el futur assegurat, perquè no hem de demanar permís a ningú”

El discurs de la presidenta de l’Assemblea Nacional catalana, Carme Forcadell, ha estat potent i vigorós, però ha estat envoltat d’un aire melancòlic de comiat que ha fet saltar les llàgrimes de més d’un dels assistents. Forcadell ha posat tota la força possible en la vocalització del seu discurs, i el seu missatge ha ressonat per tots els pobles de Catalunya a través dels centenars d’alcaldables presents a l’acte i els milers de persones que han omplert el Sant Jordi tant a dins com a fora, vingudes d’arreu.

Redacció
Redacció 24/04/2015

Forcadell:“Cap estat ni cap govern podrà evitar que el 27S guanyi la República Catalana”

La presidenta de l’ANC, ha estat el plat fort de l’acte organitzat per Ara és l’Hora. “L’únic canvi que no dirigiran les actuals elits econòmiques és el de la independència de Catalunya”. Carme Forcadell ha dit que “Construir la República Catalana, és l’únic projecte que té el futur assegurat, perquè no hem de demanar permís a ningú”. La presidenta de l’ANC ha llençat moltes consignes polítiques en el que probablement sigui un dels seus darrers discursos com a presidenta de l’ANC. En un dels seus missatges, ha demanat explicar els beneficis de la independència d’aquí al 27 de setembre tant als alcaldables com a tots els activistes independentistes.

La presidenta de l’ANC ha cridat a la desobediència mentre seguim formant part jurídicament de l’Estat espanyol. “Hem desconnectat d’Espanya”. “Cap estat ni cap govern podrà evitar que el 27S guanyi la República Catalana”. L’ANC i el procés d’independència perden un gran actiu amb la marxa de Forcadell, que ha arrencat els aplaudiments del públic a cada arenga que ha pronunciat. El discurs de la presidenta de l’ANC ha sonat a comiat “Gràcies, us estimo!” ha dit mentre la gent cridava “independència!”. L’acte ha clos amb una actuació del grup musical Dharma, que ha retornat per interpretar unes de les cançons més conegudes. Anecdòticament, mentre es preparaven, la gent ja les cantava.