Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Carme Chacón, vicepresidenta?

En els cercles més propers al nucli dur del PSC i entre els socialistes catalans de Madrid es dóna per fet que Carme Chacón entraria en les travesses de remodelació […]

Redacció
Redacció 10/03/2009

En els cercles més propers al nucli dur del PSC i entre els socialistes catalans de Madrid es dóna per fet que Carme Chacón entraria en les travesses de remodelació del Govern espanyol que ultima Zapatero. I per la banda alta, és a dir, a la Vicepresidència de l’Executiu. El problema és que la ministríssima hauria de substituir Maria Teresa Fernández de la Vega i Zapatero no té clar on recol·locar la que ha estat fidel escudera seva durant aquests anys de govern. Està clar que a ocupar la cartera de Solbes, Chacón no hi podria anar.

A més, Chacón arribaria a la Vicepresidència en un moment en què el més calent sobre el finançament català és a l’aigüera i el seu aterratge podria ser una interferència per les ja de per si tibants relacions entre PSC i PSOE. Chacón ja va deixar clar el passat mes de setembre -igual que el seu company de gabinet Celestino Corbacho- que els socialistes catalans havien de votar els pressupostos de l’Estat de Zapatero tant sí com no tot i que incomplissin l’Estatut. Per tant, tot i deure’s al PSC, la d’Esplugues se la considera més zapaterista que Zapatero i a Nicaragua hi ha més d’un i de dos membres de l’executiva dels socialistes catalans que la consideren en privat ‘la presidenta del club de fans del Jose’.