Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Carles Bonet deixa també PxC de Salt i anirà al grup mixt amb Martínez

Segueixen les dimissions a Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Salt. El fins ara portaveu del partit a Salt, Carles Bonet, va renunciar seguint els passos de Juana Dolores Martínez, qui va dimitir al rebre ‘amenaces’ perquè deixés el seu company sentimental d’origen camerunès. Bonet i Martínez aniran ara al grup mixt. En declaracions al diari Ara, Bonet ha explicat que ha ‘dimitit per raons ètiques i morals i per donar suport a la meva companya’ i ha criticat que alguns membres del partit s’assemblen més a ‘elements de l’Alemanya nazi dels anys 40’. Bonet, qui va defensar a Martínez, té com a parella des del 1999 un noi de Santo Domingo que, segons ha explicat, té tots els papers legals.

Redacció
Redacció 14/08/2011
PxC va explicar aquest dissabte a través d’un comunicat que el regidor de PxC Carles Bonet va mantenir una reunió amb l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé, i amb la mateixa Juana Dolores Martínez. Segons la nota del partit, l’alcalde de CiU li va oferir a Bonet i a Martínez ‘un vomitiu acte de transfuguisme i passar-se al grup mixt’. ‘A Bonet li va dir que abandonés PxC i a Martínez que no fes afectiva la seva dimissió per poder continuar al consistori format par del grup mixt per tal d’assolir una majoria absoluta al consistori de Salt’. En aquest context, PxC va considerar que ‘el show de Juana Dolores Martínez i el penós oferiment de Torremadé ha estat un muntatge de Convergència i Unió’. 

En aquest sentit, el president de PxC, Josep Anglada, va manifestar que ‘la mafiosa i aberrant estratègia de Torremadé és clara i necessita dos regidors per sumar majoria i com a tants altres polítics de CiU no ha tingut cap tipus de rubor a l’hora d’intentar comprar als edils escollits pel poble democràticament per defensar les sigles i els principis de Plataforma per Catalunya’. Anglada va acusar a alguns polítics de CiU d’estar ‘criats políticament en la cultura del 3%, i haver vist que en el seu partit surt gratis veure’s involucrat en casos com el de Banca Catalana, el Pretòria o el del Palau’.

Bonet nega pressions 

En qualsevol cas, ni Martínez ni Bonet lliuraran les seves actes de regidors i formaran part del grup mixt. En declaracions a TV3, Bonet ha volgut deixar ben clar que la seva decisió no és per pressions externes ni internes del partit. En resposta a les acusacions de PxC ha negat que hi hagi hagut cap influència de CiU.