Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Càritas Barcelona va haver d’atendre fins al setembre més persones que en tot l’any 2007

Càrtias Diocesana de Barcelona va atendre durant els primers nou mesos de l’any a més persones que en tot l’any 2007, segons va explicar l’entitat vinculada al bisbat.

Així, en tot el 2007 l’entitat va atendre a 27.000 problemes en exclusió social o situació de vulnerabilitat i fins a setembre de 2008 el nombre de persones va ascendir aproximadament fins a les 32.000. Càritas va percebre els primers símptomes d’aquesta crisi econòmica a l’octubre de 2007, quan el nombre de persones que els reclamava ajuda va començar a augmentar.

Redacció
Redacció 27/10/2008

La crisi també està afectant a les persones que voluntàriament fan aportacions econòmiques ja que durant els nou primers mesos de l’any aquestes es van reduir un 15 per cent respecte a l’any anterior. Aquesta disminució és important ja que les aportacions de particulars suposen el 85 per cent del total dels ingressos que disposa l’entitat.

Fins al moment són poques les persones que s’han donat de baixa però, en canvi, si que han notat una reducció en les quantitats que aporten.

Un altre dels canvis que està comportant la crisi econòmica és l’entrada en la borsa de beneficiaris de persones que fins al moment no estaven en situació d’exclusió social i que davant les dificultats econòmiques necessiten una ajuda. Càritas atén a tres principals perfils: persones en exclusió social, antics beneficiaris que estaven reintegrats en el sistema i que ara es veuen obligats a tornar a reclamar ajuda i persones en situació de vulnerabilitat per l’actual conjuntura econòmica que no poden afrontar el pagament de la hipoteca i despeses bàsiques.

Aquests dos últims perfils són els quals més augmenten en els últims mesos i cada vegada més l’entitat atorga ajudes per a coses tan bàsiques com l’alimentació, el vestir i les despeses que generen els nens, com el pagament de guarderies o de bolquers.