Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Càritas Barcelona va haver d’atendre fins al setembre més persones que en tot l’any 2007

|

- Publicitat -

La crisi també està afectant a les persones que voluntàriament fan aportacions econòmiques ja que durant els nou primers mesos de l’any aquestes es van reduir un 15 per cent respecte a l’any anterior. Aquesta disminució és important ja que les aportacions de particulars suposen el 85 per cent del total dels ingressos que disposa l’entitat.

Fins al moment són poques les persones que s’han donat de baixa però, en canvi, si que han notat una reducció en les quantitats que aporten.

Publicitat

Un altre dels canvis que està comportant la crisi econòmica és l’entrada en la borsa de beneficiaris de persones que fins al moment no estaven en situació d’exclusió social i que davant les dificultats econòmiques necessiten una ajuda. Càritas atén a tres principals perfils: persones en exclusió social, antics beneficiaris que estaven reintegrats en el sistema i que ara es veuen obligats a tornar a reclamar ajuda i persones en situació de vulnerabilitat per l’actual conjuntura econòmica que no poden afrontar el pagament de la hipoteca i despeses bàsiques.

Aquests dos últims perfils són els quals més augmenten en els últims mesos i cada vegada més l’entitat atorga ajudes per a coses tan bàsiques com l’alimentació, el vestir i les despeses que generen els nens, com el pagament de guarderies o de bolquers.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut