Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Cardús no “suma” i rep de valent a Twitter

La piulada del sociòleg i escriptor Salvador Cardús posant en dubte el valor que podria tenir que BComú abracés la independència per conveniència i no per convenciment isense assumir totes les conseqüències, ha generat una allau de crítiques i també algunes piulades de suport a Twitter. En el rerefons de la reflexió de Cardús hi ha el possible gir independentista d’Ada Colau que necessita el suport d’ERC i la CUP per governar, forces  que ja han deixat clar que qualssevol pacte passa per acceptar el procés independentista.

Redacció
Redacció 31/05/2015

Si Colau fa el gir definitiu, sigui per consciència o conveniència, l’estat espanyol tremolarà

La necessitat de sumar indecisos per la independència no és qüestionable i la victòria de BComú pot suposar sens dubte una oportunitat pel procés si ERC i la CUP juguen bé les seves cartes.  Els nervis d’alguns sectors d’CiU no estan  justificats en clau procés, la federació encara en estat de xoc per la victòria de Colau i ha mostrat alguns desencerts com proposar un govern a la ciutat amb socialistes i PP que en res afavoriria el procés, per això la reflexió de Cardús perd consistència.

Cardús s’equivoca

El sociòleg mediàtic s’excusava després d’haver rebut moltes crítiques assegurant que “Només volia dir que suport a indy no pot ser només per pacte de govern. La resta, histèria dels nous intocables.  Keep Calm”. Però errava en la consideració que rebia per part dels nous intocables. El cert és que a Cardús l’han qüestionat els “intocables” però també, i molt, piuladors de l’orbita d’ERC , de la CUP i de  Súmate, gens sospitosos de ser d’aquests “intocables”, que li recordaven que desperta tanta confiança qui vota sÍsÍ –en referència a Colau- com qui promou un pacte a la ciutat de Barcelona amb socialistes i populars.