Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Capellans catalans es rebel·len contra 13TV en defensa del Govern i els Mossos

Un grup de 26 capellans catalans de l'arxidiòcesi de Tarragona han dit prou. S'han queixat formalment amb una carta a la Conferència Episcopal Espanyola pel to i la manera de tractar els atemptats terroristes d'aquest agost a Catalunya. Sense anar més lluny, han demanat que s'eliminin “amb valentia” els programes que generen confrontació i un discurs agressiu. 

Redacció
Redacció 01/09/2017

La carta va destinada a Ricardo Blázquez Pérez, l'arquevisbe de Valladolid i presindet de la Conferència Episcopal espanyola i és contundent. Primer, recorden que ja es van queixar fa 4 anys que alguns dels espais del Canal de televisió 13TV, com els informatius i les tertúlies s'opti “pel menyspreu, la desqualificació i, fins i tot, l'insult”.

Ara, no només creuen que no s'ha canviat la dinàmica sinó que asseguren que es “continuen fomentant els sentiments contraris al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat”. De fet, fan referència que després dels atemptats a Catalunya, “l'agressivitat dels tertulians i dels responsables del programa, si és possible, s'ha fet encara més gran”.

Per això demanen “sense dilació i amb valentia” que es “corregeixin o suprimeixin els programes de tertúlia en 13tv, que tant de mal fan a la convivència”.

Tal com explica eldiradio.es, els capellans catalans estan molestos amb les crítiques abocades per la televisió episcopal a l'actuació dels Mossos d'Esquadra després dels atemptats i la vinculació de la gestió política dels mateixos amb l'hipotètic referèndum per la independència del 1 d'octubre.