Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Capdevila avisa que l’aplicació de la llei de dependència perilla si Zapatero no aporta el que pertoca en els Pressupostos de l’Estat

En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha assenyalat que la segona fase d’aplicació de la llei de dependència, prevista pel gener del 2009, perilla si el govern espanyol no hi destina els diners pertinents.

Segons la consellera, en aquests moments ‘la part de finançament de la llei de dependència per part de l’Estat espanyol està consignada amb una partida pressupostària als pressupostos generals de l’Estat, en els quals nosaltres estimem que és insuficient’. Capdevila pensa que amb la presentació d’esmenes als comptes del 2009 la situació es podrà millorar.

Redacció
Redacció 15/10/2008

Pel govern català, l’aplicació de la llei no pot ni ha de tenir ‘marxa enrere’, si bé la titular d’Acció Social admet que pot estar afectada per l’actual situació de crisi econòmica. La norma s’ha d’anar desplegant progressivament fins al 2015 i, ‘per tant, ens haurem d’anar adaptant a aquest desplegament en funció també de les disponibilitats pressupostàries’, ha puntualitzat Capdevila.

Segons ella, ‘la prioritat és poder atendre les persones que ja tenim avaluades com a grans dependents o amb dependència severa. Per tant, haurem de fer aquesta entrada d’aquests nous nivells en el sistema en la mesura que tinguem aquests recursos’. Si es tenen en compte les dades del mes de setembre, 29.600 catalans ja reben la prestació de la llei de dependència i hi ha més de 70.000 sol·licituds valorades.