Capdevila assegura que tot i el recurs al Constitucional la Llei d'acollida es desplegarà tal com va ser aprovada La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Capdevila assegura que tot i el recurs al Constitucional la Llei d’acollida es desplegarà tal com va ser aprovada

La consellera d’Acció Social, Carme Capdevila, ha assegurat que la Llei d’acollida es desplegarà tal com va ser aprovada al Parlament, malgrat el Tribunal Constitucional espanyol (TC) hagi admès el recurs que la Defensora del Pueblo en funcions, María Luisa Cava de Llano, va presentar contra aquesta Llei. Capdevila ha ironitzat sobre l’agilitat en què treballa el TC espanyol i ha assegurat que si hi ha una sentència adversa ‘el Govern donarà una resposta’. La titular d’Acció Social ha afirmat que l’admissió a tràmit del recurs és una prova que l’Estat no entén la seva plurinacionalitat ni que la llengua catalana és necessària per integrar-se a Catalunya.

Redacció
Redacció 05/10/2010

Tot plegat, després que el TC hagi acordat l’admissió a tràmit del recurs que la Defensora del Pueblo en funcions va presentar contra la Llei d’acollida de Catalunya el passat 13 d’agost. El recurs reclama al tribunal que declari inconstitucionals els punts 2, 4 i 5 de l’article 9 de la llei, que fan referència a les competències lingüístiques bàsiques i apunten al català com a llengua comú per a la gestió de les polítiques d’acollida i integració. Els magistrats donen quinze dies al Congrés, el Senat, el govern espanyol i el Parlament i el govern de la Generalitat per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin oportunes.

Davant d’això, Capdevila ha reiterat que la Llei és constitucional perquè així ho va dictaminar el Consell de Garanties Estatutàries. De la mateixa manera, ha indicat que el Defensor del Pueblo no ha pogut demostrar en el seu recurs una gran demanda de portar aquesta Llei al Constitucional. També ha dit que això demostra que les institucions no entenen que la integració a Catalunya necessita la llengua catalana, ‘perquè facilita accés al treball i la convivència’.

Relacionats