Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Cap equip espanyol jugarà la final de la Champions

Avui l’actualitat ja gira completament al voltant de la final de la Champions que jugarà demà la Juventus contra el FC Barcelona. L’any passat dos equipos españoles y de la capital de España es disputaven l’anhelat trofeu. El Reial Madrid guanyava la décima (comptant les cinc copes en blanc i negre) en un final de matx vibrant i molt dolorós per l’aficionat matalasser.

Redacció
Redacció 05/06/2015

La final Catalunya-Espanya no podrà tenir lloc

La desfeta del Madrid, a mans de la Juve ha impedit que el món pugui observar una final entre un equip espanyol i un equip català. O amb altres paraules, una final entre Espanya i Catalunya, a Berlín, davant d’Angela Merkel i una audiència de centenars de milions de persones a tot el món.

No hi ha país al que se li escapi que Catalunya està immersa en un procés d’emancipació nacional, és per això que des del sud d’Amèrica fins l’Àsia, el Barça és un equip català, abans que espanyol, en la majoria de retransmissions televisives mínimament documentades. Aquesta ha estat la virtut del procés d’internacionalització de la marca Barça, arrossegar Catalunya i el procés cap a una tribuna mundial.

Des de les televisions espanyoles on encara es practica el ha ganado un equipo español y ha perdido un equipo catalán, encara faran veure que estan contents perquè ha llegado un equipo español a la final, però en realitat saben que no és així, i per això han temut les final de Copa entre Athletic Club i Barça, sempre que s’han jugat. Per si encara no ho tenien clar, dissabte passat, les dues aficions es van encarregar de deixar ben enregistrat amb una impressionant xiulada que ni bascos ni catalans són part d’Espanya.

10.000 estelades per demostrar-ho

L'ANC ha preparat una acció a Berlín impactant. L'entitat sobiranista per antonomàsia repartirà 10.000 estelades entre els aficionats culés que tinguin entrada a l'Olympiastadion perquè el món pugui veure i escoltar el clam de Catalunya al camp, una acció que segur que serà de l'agrat del ministre Margallo. Demà més que mai, un equip català disputarà la seva vuitena final de Champions de la història, amb opcions d’aixecar el cinquè títol, i tot el món veurà el braçalet amb la senyera alçar el trofeu.