Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Caos i desorganització a la Guardia Civil per l’excés d’agents a Catalunya

La improvisació amb la qual està actuant l'Estat espanyol contra Catalunya i el seu desig de votar ha quedat palès una vegada més amb la gestió de la Guardia Civil. Resulta que el constant enviament d'agents a Catalunya s'està fent d'una manera caòtica i amb una falta de previsió i organització pròpies d'un país de pandereta. El cos, molest, reclama un millor tracte als superiors i un millor salari.

Redacció
Redacció 14/09/2017
Canvi de decisió d'última hora
 
Més de 200 agents havien de canviar de destí el 10 de setembre. Però, de cop i volta, se'ls va comunicar que finalment no abandonarien Catalunya. Això va crear una onada de queixes i malestar perquè molts dels policies ja havien saldat els seus contractes de lloguer o havien iniciat el trasllat dels seus béns. Alguns s'han hagut de quedar a casa d'amics i dormir en sofàs i menjadors, tal com explica elconfidencial.com.
 
Dormir al terra d'un gimnàs
 
Per acabar-ho d'adobar, una brigada de 40 guàrdies civils d'elit han hagut de dormir al terra d'un gimnàs per falta d'habitacions i llits i espai on allotjar-se. Això va passar almenys durant la nit del dimarts 12 de setembre de 2017 al dimecres 13, a Sant Andreu de la Barca. Ni matalàs ni coixí, van pernoctar en sacs de dormir. La decisió la van prendre els comandaments de la comandància del municipi del Baix Llobregat.
 
Rècord de suïcidis
 
Tot i tenir un pla de prevenció, el cos de la Guardia Civil ha rebut una notícia negativa que impacte directe. Eldiario.es explica que aquest any s'han registrat 14 casos de suïcidis, el nombre més elevat dels últims cinc anys. El 2016 van ser 12, vuit el 2015 i nou el 2013. Una xifra preocupant que evidenciaria les mancances del cos i la pressió i estrès no tractats.