Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Canvis a ‘la nostra’?

El portal web Lanostratelevisió.cat, exponent de la qualitat lingüística a Televisió de Catalunya, torna a carregar amb força. Així, la darrera denúncia a l’hora d’utilitzar la llengua a la nostra […]

Redacció
Redacció 28/01/2011

El portal web Lanostratelevisió.cat, exponent de la qualitat lingüística a Televisió de Catalunya, torna a carregar amb força. Així, la darrera denúncia a l’hora d’utilitzar la llengua a la nostra consisteix en una paròdia del programa que omple les tardes de TV3, Divendres, que serveix d’excusa per atacar i corregir totes les incorreccions que des de l’espai que dirigeix Xavi Coral s’emeten.

Amb l’objectiu de conscienciar els professionals de l’ens públic televisiu, en el crític programa del web, que presenta el català com un dialecte, es recullen totes aquelles expressions i paraules errònies per bastir un discurs en forma de vídeo que es va aturant per corregir els errors a mesura que els actors els van pronunciant. Així, paraules com ‘bueno’  ‘enterat’ o ‘lletreros’ i expressions com ‘al tanto’ o ‘de tan en quan’, són esmenades ràpidament en la paròdia, que indica els errors amb una sonora botzina. La nova realitat política catalana pot traduir-se en canvis a l’ens gestor de TV3, la CCMA. Serà per als nous una prioritat l’ús d’un català correcte a la Televisió nacional de Catalunya?