Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Can Vies ja crema damunt la taula de Colau

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha estat recollint les queixes dels veïns respecte al centre de Can Vies, enderrocat parcialment l’any passat després de les europees, i que segueix causant molts conflictes amb els veïns. Aquests es queixen d’haver d’aguantar el soroll de festes il.legals fins ben entrada la matinada, soroll, i incivisme. A més a més, denuncien que els joves que se n’ocupen segueixen amb la reconstrucció sense llicència d’obres, la qual cosa és un perill afegit.

Redacció
Redacció 17/06/2015

Queixes veinals recollides per la Síndica

Tal i com recull El Punt Avui, Ada Colau té una patata calenta sobre la taula. El problema de Can Vies persisteix malgrat la benvolença del govern Trias d’aturar-ne l’enderroc i cedir, en part, a les pressions dels col·lectius que ocupen aquest edifici. La Síndica de Greuges ha estat recollint durant aquest període totes les queixes dels veïns i, bo i reconeixent que és un problema de difícil gestió, ha avalat la postura dels veïns. Tanmateix, en una resolució, demana cercar el màxim consens en totes les decisions que es prenguin, i acaba suggerint la concessió temporal a precari d'espais lliures a col·lectius, que vulguin desenvolupar una activitat cultural i lícita de forma autònoma.

La culpa és de Xavier Trias, deia Colau

En una entrevista a Catalunyaplural.cat de fa un anys Colau responia a com gestionaria Can Vies si guanyava l’ajuntament de Barcelona: “Can Vies es va convertir en un conflicte per culpa de l'Ajuntament, però no era d'entrada un conflicte(…) Can Vies s'hauria de veure com un actiu de la ciutat. Un actiu comunitari que estava fent barri, creant cohesió social, un equipament que generava activitats culturals i solidàries, que és el que necessita una ciutat democràtica. Això van i s'ho carreguen amb la pitjor de les fórmules que és la violència, la repressió, una ordre judicial, un desnonament i un enderroc. Una acció absolutament violenta. I aquí és on generen el conflicte que no existia. Es nota que Xavier Trias no coneix el territori, els barris…

I sobre els veïns que no estan contents, què deia Colau?

Colau justificava el descontrent d’alguns veïns que fins i tot van muntar una assemblea contra Can Vies per “una acció governamental que marca el debat i alguns mitjans de comunicació seguidistes que amplifiquen un problema que no existia. I bé, hi va haver aquesta assemblea, però també hi va haver una manifestació de milers de persones que diuen el contrari”.