Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Camps Vs Cospedal

A hores d’ara ja són pocs els que se sorprenen de les contradiccions entre allò que diu i allò que fa el PP. Enmig del clima d’involució autonòmica, la secretaria […]

Redacció
Redacció 01/02/2011

A hores d’ara ja són pocs els que se sorprenen de les contradiccions entre allò que diu i allò que fa el PP. Enmig del clima d’involució autonòmica, la secretaria general del PP, María Dolores de Cospedal, posava les televisions autonòmiques al punt de mira en una entrevista a la Cadena Ser. La dirigent popular troba que no té cap mena de sentit que les comunitats autònomes puguin tenir les seves pròpies televisions i posava el crit al cel per les despeses que comporten. Així, anunciava que si aconsegueix guanyar les eleccions a Castella-La Manxa hi suprimirà la televisió. A més, aportava una solució ben senzilla a l’extermini de televisions públiques autonòmiques: que totes connectin amb TVE, l’única televisió pública amb veritable raó de ser.

Malgrat tot, caldrà parar atenció a la promesa electoral de Cospedal ja que els mitjans de comunicació públics acostumen a ser un caramel ben llaminer per als partits que accedeixen al govern. Cospedal pot prendre nota de l’actuació del seu company de partit, Francisco Camps, que en arribar al poder al País Valencià, lluny d’eliminar Canal 9 hi va veure una font inesgotable d’influència sobre els electors i ha acabat duplicant la plantilla i disparant fins a límits insospitats les pèrdues i els deutes de RTVV. El País repassava aquest dilluns de forma exhaustiva com la despesa ha augmentat de bracet de la sectarització de la cadena a mans de Camps.