Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Camps afegirà a l’Estatut valencià les competències que el TC no ha retallat

La Generalitat Valenciana estudia diversos mètodes per afegir a la legislació valenciana alguns dels preceptes que els magistrats no han retallat a l’Estatut de Catalunya. Ho ha explicat la portaveu, Paula Sánchez de León, qui ha descartat una reforma del text valencià i ha dit que el seu govern optarà per altres vies per reinterpretar alguns articles en funció de la sentència, com el de la gestió dels dipòsits judicials, una de les competències que interessa al Govern valencià i que, aplicant la ‘clàusula Camps‘ per incorporar els articles beneficiosos d’altres territoris, podrien incorporar a l’Estatut valencià.

Redacció
Redacció 20/07/2010

La consellera Sánchez de León ha dit durant la roda de premsa que l’Estatut valencià permet reinterpretar molts dels seus punts en funció de la sentència del TC però ha descartat una reforma, tal com s’havia especulat. En aquest punt, la portaveu no ha entrat a valorar quins aspectes es podrien reinterpretar i ha emplaçat a la resolució del comitè d’experts per emetre una opinió.

La també consellera de Justícia només ha posat com exemple la gestió dels dipòsits judicials, competència que el TC reconeix a la Generalitat, i que el govern valencià es mostraria interessat en obtenir.

Per la seva banda, el conseller de Governació, president de la comissió d’experts, Serafín Castellano,no ha volgut avançar si finalment s’aplicarà o no la clàusula Camps tot assegurant que no es descarta però destacant que es tracta ‘d’un instrument més a disposició de la comissió’.

En aquest punt, Castellano ha volgut remarcar que la clàusula Camps ‘no actua en contra de ningú ni segueix ningú’. El conseller ha definit la disposició addicional segona de l’estatut valencià (anomenada també clàusula Camps) com un instrument en favor de ‘la igualtat front al privilegi dins d’un Estat com és el de les autonomies, de la solidaritat, de la igualtat i la multiliteralitat’. D’aquesta manera, l’Estatut d’autonomia valencià, aprovat l’any 2006, inclou en la disposició addicional segona la previsió d’ampliar competències si d’altres estatuts les contemplen.

Sobre competències, Castellano ha observat que el seu govern ‘no reivindica per reivindicar ni per tenir més competències que ningú’. El conseller ha dit que seria ‘absurd reivindicar competències en les què mai no hem cregut’ però que no permetran que ‘cap estatut cree privilegis ni servilismes entre comunitats autònomes’.