Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Campanya perquè TV3 retransmeti el mundial de la selecció catalana de futbol sala

Si TV3 és “la nostra”, que comenci a treballar pel país. Així ho creuen els companys d’Òmnium Cultural al Baix Camp, que han iniciat una campanya per demanar que la  televisió pública catalana emeti els partits que la selecció catalana de futbol sala jugarà a l’Argentina durant el campionat mundial de futbol sala a partir de dissabte. Es tracta del primer mundial on Catalunya hi participa com a Estat, un fet històric que ja ha disparat les alarmes dels mitjans espanyolistes més ultres. Senyors de TV3: menys parlar de la selecció espanyola i més retransmetre els partits de la nostra veritable selecció!

Redacció
Redacció 31/08/2007

Tal com explica l’Òmnium Cultural del Baix Camp, Catalunya juga el seu primer mundial de futbol sala del 31 d’agost al 9 de setembre. Serà un fet històric pel país, que per primer cop comentari com a Estat en un mundial d’aquest esport, després de la victòria que la nostra selecció va propinar a Espanya a la Copa del Món de Yakutsk, a la Sibèria Oriental (Rússia).

Un fet històric que, tanmateix, sembla que no serà seguit adequadament pels nostres mitjans de comunicació públics. Sense anar més lluny, TV3 i Catalunya Ràdio  s’han especialitzat a parlar de les seleccions espanyoles absolutes, sub-17, olímpiques, d’homes, de dones, de bàsquet, d’hoquei, de futbol, mentre que el seguiment que fan a les seleccions esportives catalanes és pràcticament nul.
Les emissores de la CCRTV ignoren reiteradament la realitat esportiva pròpia del país, i mostren una nul·la sensibilitat cap als fets simbòlics catalans, com va passar aquest cap de setmana amb la vergonyosa no-emissió dels Segadors a l’estadi de Wembley.

Per tal de redreçar la situació, l’Òmnium del Baix Camp proposa l’enviament massiu de correus electrònics demanant l’emissió del Mundial de Futbol Sala de l’Argentina, que es celebra entre ahir i el proper 9 de setembre i on la nostra selecció pot fer un paper destacat.

Concretament proposen enviar correus electrònics a info@tv3.cat o bé utilitzar el formulari de contacte per fer arribar el suggeriment a l’emissora pública.

A l’Estat espanyol sonen les alarmes

Els mitjans més espanyolistes ja estan carregant contra la històrica participació catalana al mundial de Mendoza, a l’Argentina. El Mundo carregava ahir contra la participació catalana, al·legant que el mundial era fals i de “dubtosa reputació”. Esperen que la nostra selecció pugui disputar els seus partits en pau i no hi hagi pràctiques mafioses per part del Govern espanyol com ja va passar a Rússia, amb aquella vergonyosa carta enviada per l’ambaixador espanyol intentant negar-nos el dret a competir.