Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Dolors Camats votarà ‘Sí’ a la consulta del 10-A

Per molt que Imma Mayol es pronunciés contra la consulta del 10-A, en considerar-la ‘artificial’, les noves generacions d’Iniciativa aposten desacomplexadament per la independència de Catalunya. Després del vot de Raül Romeva a la consulta de Sant Cugat i la petició d’un referèndum de Joan Herrera, ha estat el torn de Dolors Camats, la número 2 dels ecosocialistes avança que votaria ‘sí’ en un referèndum d’independència oficial, i votarà el 10 d’abril de Barcelona. Camats confessa que li faria ‘més il·lusió’ votar un referèndum per la República, però aquest no el planteja ningú.

Redacció
Redacció 08/02/2011

En una entrevista al diari unionista La Voz de Barcelona, la portaveu d’ICV al Parlament evita respondre obertament que és independentista però avança sense embuts que ‘votaria que sí en un referèndum per la independència’. En aquest sentit, comfirma que participarà a la consulta sobre la independència que se celebrarà a Barcelona el 10 d’abril tot i que matisa que ‘no en fa una prioritat política’. ‘Em faria més il·lusió votar en un referèndum per la República’, matisa.

Explica que a ICV hi ha gent que és independentista i gent que no, tot i que el partit sigui federalista i afirma que se sent ‘còmoda’ defensant el model federal del partit que s’emmarcaria dins d’un model federal ‘amb alguns trets de confederalisme o federalisme desigual’ tot recordant que l’Estat espanyol actual ja és ‘desigual’ amb la situació del País Basc i Navarra.

Països Catalans
Tot i que defensa que les Illes, el País Valencià i la Catalunya del Nord han de poder ‘fer el seu procés’, Camats accepta que ‘els Països Catalans són una realitat cultural i lingüística i ‘negar-ho és enfrontar-se a la realitat’.