Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Camats: ”Si Mas convoca les eleccions el 27-S estem a punt per fer-lo fora”

Eufòria ecosocialista després de la victòria de Colau a Bacelona. Segons informa l'ACN,  ICV ha assegurat aquest dilluns que amb la confluència de partits de Barcelona en Comú han trobat “la formula” per derrotar Artur Mas de cara al 27-S. “El que ha funcionat a Barcelona també ho pot fer a Catalunya”, ha avisat el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera. “No hi ha arguments polítics que diguin que el que serveix per a Barcelona no serveixi per a Catalunya. Trias no és pitjor que Mas”, ha continuat Herrera. “El resultat a Barcelona és un avís per a navegants. Si Mas convoca les eleccions el 27-S estem a punt per fer-lo fora”, ha reblat per la seva banda la colíder d'ICV, Dolors Camats, que també ha negat rotundament que un govern d'Ada Colau a Barcelona pugui debilitar el procés.

Redacció
Redacció 25/05/2015

“Un govern de Colau estarà a costat de la gent i al costat del dret a decidir”, ha continuat Camats. “I una alcaldia com la de Colau a Barcelona entenc que posi nerviós al senyor Mas però no el procés ni el dret a decidir”, ha reflexionat en veu alta la coordinadora general d'ICV. “El president de la Generalitat és l'únic que pot convocar eleccions i ells les ha anunciades pel 27-S. Nosaltres el que li diem és que ara sabem què hem de fer perquè no torni a governar”, ha llençat Camats. “Sabem com derrotar-lo i utilitzant les mateixes prioritats que en aquestes municipals: amb el dret a decidir com a bandera i que no és patrimoni de ningú, amb el rescat social i amb la lluita contra la corrupció”, ha enumerat la coordinadora general d'ICV.
 
“El 24-M no ha estat una primera volta del 27-S”
 
Camats també ha volgut recordar que la idea que aquestes eleccions municipals eren la primera volta d'unes plebiscitàries ha fracassat. “Qui va plantejar aquest 24-M com una primera volta, avui no pot fer aquesta lectura”, ha afirmat Camats. “Qui no ha de patir és el dret a decidir perquè hi continua havent un 80% del vot a favor del dret a decidir que s'expressa de diferents maneres”, ha puntualitzat la coordinadora general ecosocialista. “Qui ha de patir és qui governa perquè la possibilitat de canvi i l'estratègia de confluència ha demostrat que es poden fer coses excepcionals com s'ha vist a Barcelona, a Madrid i a València”, ha conclòs Camats.
 
Camats i Herrera també han valorat positivament haver aconseguit passar de ser cinquena força en el conjunt de Catalunya a ser-ne la quarta aconseguint 366.008 vots i 358 regidors, malgrat haver tingut resultats diversos en funció de les localitats que “caldrà mirar lloc per lloc”. “L'espai polític d'ICV és sòlid i allà on ens hem presentat com a ICV i com a coalició és positiu”, ha comentat la coordinadora general d'ICV, que també ha celebrat haver mantingut alcaldies com les del Prat de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda o Montornès del Vallès. “Hem demostrat que es pot governar diferent i que la gent ho aplaudeix”, ha afegit Camats.
 
'Línies vermelles' per a pactes
 
Herrera, per la seva banda, ha posat al damunt de la taula les 'línies vermelles' de la coalició per prioritzar pactes de govern amb d'altres formacions: “el rescat social perquè les persones estiguin al centre de les polítiques municipals, el suport al dret a decidir i tolerància zero a la corrupció”, ha enumerat el coordinador general d'ICV. Pel que fa a Barcelona ciutat, des d'Iniciativa reconeixen que la gran fragmentació al consistori farà difícil la governabilitat. “L'escenari històric no amaga que la situació serà complexa i lluny d'una majoria còmoda”, ha valorat Camats, que també ha aventurat una “hostilitat externa” cap a Colau. Per tot plegat, des d'ICV han aplanat el camí perquè les forces d'esquerra facin possible l'elecció de la líder de Barcelona en Comú.
 
“Els electors d'esquerra no entendrien que havent-hi una possibilitat de canvi a Barcelona -amb la figura d'Ada Colau- no ho avalessin”, han finalitzat des d'Iniciativa.