Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Camats no es refia de Pablo Iglesias

Dolors Camats ha deixat de banda el discurs d’esperar els resultats de les eleccions espanyoles per moure fitxa en el procés català, després d’un any de repetir-ho fins l’extenuació. Ho ha justificat en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí: “No hi haurà cap govern espanyol, sigui la majoria que sigui, amb totes les facilitats per plantejar un referèndum d’entrada”. Així, la coordinadora nacional d’ICV mostra escepticisme davant les promeses de Pablo Iglesias de garantir un plebiscit si arriba a presidir Espanya. 

Redacció
Redacció 14/10/2015

Tensió amb Pablo Iglesias

Camats ha tornat a escenificar d’aquesta manera la tensió amb el líder de Podemos present ja des de la campanya electoral del 27S, tot i estar intentant buscar un pacte amb la formació a nivell català pel 20D. Ha reclamat un canvi de majories a Espanya després de les eleccions al Congrés, però “tampoc em sembla una solució màgica”, ha recordat referint-se a la relativa rellevància que tindria un canvi de cartes a La Moncloa per solucionar el conflicte amb Catalunya.

Crida a començar a aplicar el full de ruta

A més, la dirigent ecosocialista ha rebutjat les unilateralitats, però ha esperonat el nou Parlament a començar a aplicar el full de ruta independentista, ja que ha afirmat: “La majoria numèrica per iniciar un full de ruta hi és, i nosaltres insistim en què si des de Catalunya es volen iniciar passes, comencem-les”. I ha continuat: “La idea de procés constituent és independent de les majories de l’Estat, però també influeix el govern de l’Estat perquè es pugui fer d’una manera o de l’altra; el procés constituent a Catalunya ha de continuar”. Camats ha afirmat que ICV mai ha deixat d’estar al costat del procés, però l’ha vinculat al dret a decidir més que a la independència. 

Relacionats