Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Camats insta els ajuntaments a “rebel•lar-se” sense la independència

Barcelona (ACN).- La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha instat els ajuntaments catalans a “rebel·lar-se” per lluitar contra les desigualtats que “imposen les polítiques que impulsen l'estat espanyol i la Generalitat”. Per Camats fan falta consistoris que desobeeixin, “com ja fa temps que fan alguns”, davant dels impagaments de la resta d'administracions per fer front a la situació “d'emergència de la ciutadania”. La coordinadora nacional dels ecosocialistes, també ha advertit CDC que “vendre's la seu no els desvincula del cas Millet”. En relació a l'acte de l'ANC al Sant Jordi ha assegurat que ha demostrat que “s'equivocaven” els que creien que els sobiranisme s'havia  “desinflat”.

Redacció
Redacció 25/04/2015

Rebel·lar-se sense independència, la solució màgica d’ICV

Per Camats, és necessari que els ajuntaments “es rebel·lin” per defensar la llibertat i drets de la gent contra les desigualtats que “imposen les polítiques que s'estan impulsant des de l'estat espanyol i la Generalitat”. En aquest sentit ha reivindicat la feina de molts consistoris “que ja fa temps” que han assumit “despeses socials que no els pertocaven per pal·liar la situació d'emergència social que viu la seva ciutadania i resoldre conflictes en matèria de salut, d'assistència a persones dependents i educació, per exemple, mitigant les retallades de la Generalitat i l'Estat i desobeint-los quan aquests es posen d'acord per donar menys eines als ajuntaments per resoldre la vida quotidiana de la gent”.
 
“L'acte d'ahir al Sant Jordi demostra que el procés no està desinflat” però ICV passa ara del procés 
 
En relació a l'acte que l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI han celebrat aquest divendres al Palau Sant Jordi, Camats ha afirmat que ha demostrat que “els que deien que el sobiranisme, l'independentisme o la reivindicació de trencar amb la situació actual s'havia desinflat, s'equivoquen i no coneixen aquest país”. En aquest sentit, ha assegurat que per ICV no hi haurà “desinflament ni marxa enrere” fins que “el conflicte polític acabi” i això passa, ha dit, per “preguntar a la gent amb tota la legitimitat democràtica” i aplegar tothom: “els que estan amb l'independentisme, però també en altres posicions”.