Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

#Camargagate “la primera prova fefaent i objectivable de la comissió d’investigació”

Barcelona (ACN).- La diputada de CiU i portaveu del grup a la comissió d'investigació sobre pràctiques corruptes, Meritxell Borràs, ha assegurat després d'escoltar el CD de La Camarga en seu parlamentària que es tracta de “la primera prova fefaent” aportada a la comissió. “Se li ha de donar el valor que té […] És un element objectivable”, ha valorat en una atenció als mitjans a la cambra catalana. Borràs ha explicat que els diputats han escoltat íntegrament el document sonor aportat per Jordi Pujol Ferrusola, que té unes dues hores de durada i que és el que va circular per internet. També ha acusat el PSC i ICV-EUiA de fer “un pacte de silenci” per negar-se a escoltar una conversa que “no els interessa”.

Redacció
Redacció 07/04/2015

“Pacte de silenci” del PSC i ICV-EUiA

En aquest sentit, Borràs ha criticat que tant socialistes com ecosocialistes s'hagin absentat aquest dimarts de la sessió -no convocada oficialment- per escoltar el CD de La Camarga i els ha acusat de fer “un pacte de silenci”. “Sabíem d'un pacte de silenci entre el PP i Método 3, però està clar que hi ha altres, als que s'acusa indirectament de fer la cinta, que han preferit no venir”, ha etzibat.

És previst que en la sessió de la comissió d'investigació d'aquest mateix divendres també compareguin l'exsecretari d'organització del PSC, José Zaragoza, que segons algunes informacions hauria estat relacionat amb la possible contractació l'agència de detectius Método 3 perquè espiés el dinar entre Sánchez-Camacho i Álvarez; així com el director de l'agència d'espionatge, Francisco Marco, i Lluïsa Bruguer, exgerent del PSC.

CiU creu que la conversa de La Camarga lliurada pel fill gran de Jordi Pujol ha estat “la primera prova fefaent” que s'ha aportat fins al moment a la comissió d'investigació sobre el frau i la corrupció política. “Se li ha de donar el valor que té”, ha assenyalat Borràs a preguntes dels periodistes, perquè al seu parer la conversa entre Sánchez-Camacho i Álvarez “tothom la dóna per bona”. “Ningú ha dit que no existís”, ha afegit.

Els diputats membres de la comissió, segons ha explicat Borràs, han escoltat sense cap tall ni cap edició prèvia un arxiu d'àudio de dues hores i 22 minuts, que és el mateix que va començar a circular per internet l'estiu de l'any 2013. L'audició d'aquest document sonor, ha prosseguit la parlamentària de CiU, permetrà als grups preparar millor les compareixences que han de tenir lloc a la comissió, quan hi acudiran la líder del PPC i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola.