Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Camacho sense arguments contra la independència, utilitza les #enquestesfantasma

Tot l’unionisme ha vist salvat el cap de setmana polític, a manca d’arguments la capçalera del Grup Godó els hi ha donat argumentari amb les famoses enquestes de la seva millor cuina. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho igual que Collboni assegura que s'ha imposat “el seny català” amb el no a la independència i ha reclamat a Mas no convocar “unes eleccions il·legals” i esgotar legislatura. Per a Sánchez-Camacho igual que Collboni els resultats de l'enquesta que publica 'La Vanguardia' demostren que el procés sobiranista “s'ha desinflat” i que la ciutadania dóna la relació entre CiU i ERC per “enfonsada i fracassada”. 

Redacció
Redacció 02/05/2015

PPC i PSC sense suport al territori, per amagar-ho i cobrar 600.000.-€ extres han procreat les llistes fantasma

El PPC ha recorregut al Tribunal Constitucional (TC) per poder presentar una candidatura fantasma a Berga. La Junta Electoral va anul·lar la llista per duplicitat en detectar que el número 14 de la llista dels populars per a la capital del Berguedà és la mateixa persona que va de número 13 en la candidatura d'UPyD a Ferrol.

PPC i PSC no pensen renunciar als 600.000€ extres per fabricar #llistesfantasma

Aquest sol fet demostra com l’unionisme tant sols pot guanyar practicant el joc brut, ho demostren amb la seva negativa a renunciar als diners que cobraran per presentar-se gràcies a les llistes fantasmes a més del 50% dels municipis de les quatres circumscripcions.

Sense les #enquestesFantasma i els argumentaris dels grans grups de comunicació contra el procés, els unionistes no sabrien que dir, aquí en teniu les proves

1.- La presidenta del PPC s'ha tornat a agafar a les enquestes i als sondejos per carregar contra el procés sobiranista. Per una banda, les que donen a CiU entre 32 i 37 diputats a les eleccions al Parlament; per l'altra, la que publica avui 'La Vanguardia', que conclou que els partidaris del 'no' a la independència s'imposarien als que desitgen l'estat propi si se celebrés un referèndum. La diferència, recull el rotatiu, seria de quatre punts (47,9% davant el 43%).
 
2.- Alícia Sánchez-Camacho assegura que aquests percentatges demostren que s'ha imposat “el seny i el sentit comú català” perquè “amb la independència hi perdrem tots”. “Els catalans volen continuar essent espanyols i europeus”, ha insistit.
 
3.- En clau política, la líder popular també creu que l'enquesta de 'La Vanguardia' confirma que el procés sobiranista “s'ha desinflat” i que la relació entre Artur Mas i Oriol Junqueras es pot donar per “fracassada sense futur”. “El procés separatista està enfonsat, de la mateixa manera que la relació entre CiU i ERC: uns socis que gairebé no mantenen relació i s'acusen de deslleialtat mútua”, ha dit Sánchez-Camacho.
 
 
4.- Per tot plegat, la presidenta del PPC ha tornat a insistir que el 27S no té sentit, i més encara si els comicis es plantegen com a plebiscitaris. “Seran unes eleccions il·legals; per això, demano al senyor Artur Mas que no les convoqui i que esgoti els quatre anys de legislatura, impulsant reformes que generin ocupació i no convertint-se ell mateix en el principal problema de Catalunya”.
 
5.- “Si ell mateix diu que podria obtenir 37 diputats, per què s'obstina en unes eleccions que no són necessàries? Que no són bones ni per a ell ni per al seu partit? Que el portarien a dimitir i que, a més, van en contra del sentit comú i el desig de la majoria dels catalans?, s'ha preguntat Alícia Sánchez-Camacho.