Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Camacho fanfarroneja al Parlament i no aclareix res

Avui ha estat el torn de l’esperada compareixença de la presidenta del Partit Popular, Alícia Sánchez-Camacho; una compareixença de la qual portava molts mesos escapolint-se. Camacho, ha protagonitzat una sessió marcada pel seu to vehement i s’ha permès moltes llicències, com per exemple que compareixia per iniciativa pròpia, valorant les intervencions dels diputats, o permetent-se cloure la sessió. La diputada i senadora popular no ha respost però, a les preguntes que seguiran penjant: qui va encarregar la gravació del dinar de la Camarga? Va ser pactada? Va utilitzar els fulls de la gravació per denunciar? Per què no va denunciar els delictes que li van ser revelats de Jordi Pujol Ferrusola?

Redacció
Redacció 10/04/2015

Camacho es permet fanfarronejar en seu parlamentària

A banda de no respondre a les acusacions rebudes, la presidenta del Partit Popular ha mantingut un to bastant vehement durant tota la compareixença, que s’ha allargat fins a quatre hores. Alícia Sánchez-Camacho ja ha arribat prop de vint minuts tard a la sessió, i el seu grup ha intentat desviar el debat des de bell antuvi, intentant plantejar una compareixença similar a la del president Mas, evitant el debat directe pregunta-resposta.

La líder popular, que anava força documentada, ha aprofitat amb l’ajut dels seus companys de grup, i la claca de partit que els acompanyaven, per anar aturant el debat amb qüestions d’ordre quan arribaven les preguntes més incòmodes. Així ha aconseguit despitar l’atenció del diputat d’ERC, Oriol Amorós, o Meritxell Borràs de CiU en el primer torn d’intervencions. En referència a Borràs, Camacho s’ha permès fins i tot de titllar les seves intervencions i acusacions com a “molt fluixes” i “escasses en argumentació”.

La presidenta popular s’ha permès el luxe de manllevar les funcions del president accidental de la sessió, el convergent Lluís Corominas -que substituïa avui a David Fernández absent per motius personals-, per cloure la sessió i la compareixença “dóno per acabada aquesta comparreixença, moltes gràcies”; una funció, la de cloure la sessió, que pertany al president de la comissió.
 

Nega conxorxes amb Zaragoza

L’estratègia filibusterista de Camacho li ha servit per escapolir-se de la majoria d’interrogants que sobrevolen el cas i que els altres partits li han formulat. Per exemple, a preguntes d’Isabel Vallet (CUP), no ha admès que estava conxorxada amb José Zaragoza (PSC) per gravar el seu dinar amb Victoria Álvarez. La líder popular tampoc ha dit per què va arribar a un pacte amb Método 3 per tancar el cas sense que la justícia pogués continuar investigant per saber oficialment qui va encarregar la gravació de la conversa. De fet, bo i reconeixent que l’agència de detectius li han de pagar encara 80.000 euros d’indemnització per retirar la denúncia, no ha reconegut que això sigui un acord entre les dues parts.
 

No sabia res ni d’Álvarez, ni de Método 3, presumptament

D’altra banda, Alícia Sánchez-Camacho ha negat saber res de Victoria Álvarez fins a una reunió que van mantenir on la segona li demanava feina uns dies abans del dinar. L’arsenal de negacions i de pilotes fora ha continuat, ja que ha afirmat no saber res de Método 3 fins que es va començar a filtrar que havien gravat la conversa. En canvi, la compareixent s’ha passat 4 hores alimentant la curiositat i l’expectació de tothom dient que al final del debat baixaria “a les profunditats” deixant anar quelcom que faria canviar la visió del dinar de la Camarga. 

Final de la compareixença estrany

Tanmateix, el seu anunci s’ha limitat a dir que la conversa entre ella i Victoria Álvarez va ser el que va donar peu a la imputació de Jordi Pujol ‘Júnior’ i a la resta dels Pujol. Una obvietat que no ha complert ni de lluny amb les expectatives creades. Ha estat el final de la compareixença, que s’ha tancat amb una escridassada contra Camacho des del públic a la sala per part d’una de les ex-detectius de Método 3, Maite Francés.