Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Camacho exigeix que l’Oficina Antifrau investigui els consellers que apareixen al sumari del Pretòria

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ha reclamat a l’Oficina Antifrau de Catalunya que dugui a terme un informe jurídic per especificar quins alts càrrecs del Govern de la Generalitat s’han enriquit de ‘manera il·legal’ a través del Cas Pretòria. Sánchez Camacho ha fet aquestes declaracions durant una visita a Sabadell en què també ha exigit que s’ampliï la Comissió d’Investigació del Cas Millet al Cas Pretòria per saber ‘què és el que està succeint amb els consellers Castells i Nadal’. La líder del PP també ha reclamat a Artur Mas, que comparegui davant el Parlament per explicar el grau de coneixement que tenia de les actuacions il·legals de Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, mentre que Ciudadanos també ha demanat la compareixença de Nadal i Castells.

Redacció
Redacció 27/05/2010

Alícia Sánchez Camacho ha lamentat l’actual situació de ‘corrupció’ que es viu a Catalunya i que des del seu punt de vista ‘està esquitxant de manera gravíssima’ la política catalana. En aquest sentit s’ha referit directament al conseller d’Economia, Antoni Castells i al de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que apareixen en el sumari del Cas Pretòria i ha assegurat que els ciutadans ‘han de rebre explicacions’.

Per tot plegat ha exigit a l’Oficina Antifrau de Catalunya que dugui a terme un ‘informe jurídic’ en què es posi de manifest quins als càrrecs del Govern de la Generalitat ‘s’han enriquit’ de manera ‘il·legal o al·legal’ en les actuacions que van dur-se a terme en el marc del Cas Pretòria.

Camacho ha dit que cal fer ‘un exercici de transparència absoluta’ i ha reclamat que s’ampliï la Comissió d’Investigació del Cas Millet al Cas Pretòria: ‘Cal saber què està succeint amb els consellers Nadal i Castells’, ha indicat la popular que ha afegit que també cal determinar quines implicacions existeixen a les diferents direccions generals de l’Executiu Català: ‘És gravíssim el tràfic d’influències i la incidència de les persones imputades amb alts càrrecs del Govern’, ha assegurat.

Pel que fa a la presència del secretari general de CiU, Artur Mas, en el sumari, Camacho ha reclamat al convergent que ‘comparegui davant el Parlament’ per tal de donar explicacions i exposar ‘quin era el grau de coneixement que tenia de les operacions il·legals que van fer Macià Alavedra i Lluís Prenafeta’. En aquest sentit Camacho ha indicat que Mas hauria de comparèixer ‘tant pel Cas Millet com pel Cas Pretòria’.

Albert Rivera demana que compareguin al Parlament

Per la seva banda, el president de Ciudadanos, Albert Rivera, ha demanat la compareixença al Parlament de Castells i Nadal ‘per aclarir els fets’, i si els consellers es neguen a comparèixer voluntàriament demanaran a la cambra que se’ls forci a comparèixer. Per Rivera no s’hi val a excusar-se assegurant que la justícia ja està investigant el cas. ‘Cal fer neteja perquè molts ex-alts càrrecs han utilitzat il·legalment les seves agendes’, ha reblat el líder de Ciudadanos.