Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Camacho defensarà els toros com a patrimoni cultural

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, han coincidit aquest diumenge a la plaça de toros Monumental de Barcelona per defensar les curses de braus en l’últim dia que se celebren a Catalunya. Sánchez-Camacho ha afirmat que des del PPC i del PP ‘seguiran defensant el reconeixement de la festa nacional dels toros com a patrimoni cultural nacional’ i que seguiran lluitant per l’aplicació d’una moratòria. Rivera, per la seva part, ha carregat contra la ‘hipocresia’ dels partits nacionalistes i ha criticat que fingissin ‘un debat animalista’.

Redacció
Redacció 26/09/2011
Sánchez-Camacho, acompanyada pel portaveu del PP al Senat, Pío García Escudero, i el parlamentari del PPC Rafa Luna, ha dit que han anat a veure el que ‘alguns creuen que serà l’última cursa de toros’ a la Monumental. Ha destacat que ‘molts catalans estan defensant la festa nacional els toros, al llibertat i el respecte de cadascú a anar als espectacles taurins i el PPC està compromès amb la llibertat, el respecte a la tradició i a la cultura’. De fet, ha afirmat que des del PPC i del PP ‘seguiran defensant el reconeixement de la festa nacional dels toros com a patrimoni cultural nacional com ho ha fet Garcia Escudero i la resta del partit al Congrés i al Senat’. 
 
Així mateix, ha insistit en que ‘seguiran lluitant per aplicar una moratòria perquè el Govern no pagui indemnitzacions milionàries a la plaça Monumental mentre hi ha retallades a sanitat i a l’educació’. La líder del PPC ha afirmat que defensaran la llibertat, la cultura, la tradició, la festa i el dret de totes les persones que vulguin acudir als espectacles taurins. 
 
Sánchez-Camacho ha criticat que ‘els nacionalistes al Parlament han fet un acte d’hipocresia que ha fet que es protegeixin els correbous i es prohibeixin els toros. La líder del PPC ha dit que ells ‘volen una Catalunya plural i en llibertat i defensaran la tauromàquia com tradició cultural i expressió de llibertat’. 
 
Per la seva part, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha declarat que els nacionalistes van decidir que s’havien d’esborrar les curses de braus i mentrestant es van blindar els correbous. En aquest sentit, ha criticat la seva ‘hipocresia i cinisme’. ‘Això és voluntat dels partits que han fingit un debat animalista, que és legítim, i han vestit un debat que era purament identitari’. Rivera ha manifestat que ‘alguns creuen que anar als toros a Catalunya és un símbol de qüestions comuns amb la resta d’Espanya i per això ho han volgut’ prohibir ‘i no hi ha una altra raó, sinó s’hagués fet un debat animalista que no es va fer’, ha afegit. 
 
Rivera ha assenyalat que és més partidari de convèncer que prohibir. ‘Avui hi ha 20.000 persones que venen a veure els toros a Barcelona i no podran tornar a fer-ho’, ha apuntat. El líder de Ciutadans ha demanat que hi hagi ‘un model de societat obert tolerant on tothom pugui viure el que li agraden els toros, els que no ens agraden com a mi i venim i els que passen dels toros’. Ha acusat el nacionalisme de dividir la societat catalana ‘en funció d’afició, de la llengua que parlen, de l’equip de futbol i del diari que llegeixen’.