Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Camacho afirma que l’acord de govern a Castelldefels demostra que les relacions amb CiU no perillen per la qüestió de la llengua

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez Camacho, ha anunciat aquest dilluns que ha donat instruccions a tots els representants del seu partit als municipis per que votin en contra de qualsevol proposta que vagi dirigida ‘a no respectar les decisions judicials’. Amb aquestes paraules, Camacho ha deixat clar que els regidors del PPC no donaran suport a mocions de rebuig a la resolució del TSJC contra la immersió lingüística com la que s’ha presentat a Badalona. La presidenta del PPC s’ha mostrat confiada en què les relacions amb el Govern i amb CiU no es veuran afectades per les discrepàncies en aquesta qüestió i prova d’això és, segons ha dit, l’acord al què han arribat per governar el Castelldefels.
 

Redacció
Redacció 12/09/2011
El PPC defensa, segons ha insistit la seva presidenta, un model d’escola trilingüe, on el castellà i el català siguin vehiculars i amb una tercera llengua estrangera. Un model que, segons ha dit, ja funciona a algunes escoles privades catalanes i ho fa amb èxit. A més, ha afegit Alicia Sánchez Camacho, el partit respecta les decisions judicials i l’Estat de Dret. Per tot això, ha dit, el PPC ha donat instruccions clares a tots els grups municipals del partit per tal que votin en contra de qualsevol proposta que vagi en la direcció de ‘no respectar les decisions judicials’. 
 
Camacho s’ha mostrat confiada en què les discrepàncies amb CiU sobre el model lingüístic a l’escola catalana no posa en perill altres acords. En aquest sentit, ha declarat que no tem que el grup municipal convergent a Badalona presenti una moció de censura contra l’alcalde de la localitat, el popular Xavier García-Albiol, si el grup municipal del PPC vota en contra de la moció que l’oposició ha presentat i que mostra el rebuig de la resolució del TSJC sobre la immersió. Segons Camacho, l’alcalde de badalona continuarà fent l”extraordinària’ feina que està fent tot anteposant els interessos dels ciutadans de la localitat davant d’altres qüestions més electoralistes i tacticistes.
 
L’acord amb CiU per governar Castelldefels és una mostra d’aquesta possibilitat d’entesa, segons la presidenta popular. Camacho ha defensat aquest pacte per la necessitat de donar estabilitat al consistori. Les prioritats seran, segons ha dit, reduir la despesa i el deute del municipi així com posar en marxa mesures que fomentin l’activitat econòmica i la creació d’ocupació i que converteixin Castelldefels en referent turístic.
 
Reforç de l’autoritat dels professors
 
La presidenta popular ha anunciat que el seu grup presentarà al Parlament una proposició de llei d’autoritat del professorat català com les que ja existeixen a altres comunitats autònomes. Camacho ha assegurat que és bo que es reconegui l’autoritat d’aquest col·lectiu per reforçar la seva dignitat i la seva professionalitat.
 
Segons Camacho, la qüestió de la llengua s’ha fet servir com a cortina de fum per amagar l’increment de les despeses en educació i el fracàs escolar a Catalunya. La presidenta del PPC ha acusat al Departament d’Educació de no tenir planificació i d’actuar amb improvisació. Camacho ha criticat els ajustos en educació com ara l’eliminació dels ajuts a les famílies i la reducció de les activitats extraescolars. Segons ha dit, Catalunya és la segons comunitat autònoma on les famílies tenen més car l’inici escolar i els catalans mereixen un Govern que redueixi les despeses escolars. 
 
Cap transició cap a la independència
 
Camacho ha demanat a totes les forces polítiques responsabilitat, serenitat i tranquil·litat i ha afirmat que, en un moment de dificultats econòmiques per a la població com és l’actual, no s’ha de desviar l’atenció cap a altres debats que deixin en segon terme la recuperació econòmica. A Catalunya, segons la presidenta popular, no hi ha cap transició cap a la independència, i la transició que necessita, en canvi, és la de recuperar el lideratge econòmic.
 
A propòsit del possible rescat de l’impost de successions, Camacho ha declarat que els socialistes espanyols i catalans viuen ‘en una contradicció permanent’. La presidenta del PPC s’ha mostrat contrària a recuperar aquesta taxa perquè penalitza l’estalvi, especialment de la classe mitjana. El seu partit, ha afegit, no estarà a favor de cap mesura que no serveixi per incentivar l’economia i l’ocupació. Camacho ha demanat al Govern català que es pronunciï sobre aquesta qüestió. 
 
Candidat per Barcelona, en un mes
 
El cap de llista per Barcelona del PP es coneixerà a finals de setembre o principis d’octubre, segons Alicia Sànchez Camacho, que ha explicat que el partit presentarà conjuntament tots els candidats. El que sí que ha volgut avançar Camacho és que hi haurà una part important de renovació en les persones que aniran a la llista.