Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Caixa Girona reconeix que Arcadi Calzada els va vendre obres d’art fins el gener de 2009

|

- Publicitat -

Així ho ha donat a conèixer aquest matí Ràdio Girona després de tenir accés a l’escrit d’al·legacions presentat per Caixa Girona a la inspecció financera que va realitzar l’any passat la Generalitat de Catalunya i que va trobar greus irregularitats en la gestió de l’entitat i, en particular, de la seva Obra Social. Són unes al·legacions presentades el mes de gener passat, amb Joan Manel Serra com a president de l’entitat.

Sobre les obres d’art per valor de 141.000 euros que Calzada va vendre a Caixa Girona a través de la seva galeria entre els anys 2005 i 2008, l’escrit d’al·legacions presentat per Caixa Girona es limita a reconèixer-ho però diu que aquestes operacions es van deixar de fer després d’una reforma d’estatuts al 2009. La Generalitat considera aquestes transaccions incompatibles amb el càrrec que ostentava Calzada. La Generalitat també considera incompatibles el vicepresident de l’entitat (ara ja exvicepresident), Max Marcó, i l’ara conseller general, Jaume Torramadé, en aquest cas perquè tenien descoberts en crèdits concedits per la mateixa Caixa Girona. Les al·legacions no ho consideren així i es limiten a dir que aquest retards els van resoldre reclamant el deute com a qualsevol altre client.

Publicitat

Al·legacions sobre Pluma i Cornellà

Sobre l’altre alt càrrec qüestionat per la Generalitat, l’actual tinent d’alcalde de Girona, Joan Pluma, les al·legacions consideren irrellevant que formi part de la cúpula de l’entitat i en aquest cas també el consideren com un client més. La inspecció qüestiona la taxació que es va fer per concedir un préstec a la societat Vivendes de Girona S.A., que està vinculada a Pluma.

Pel que fa a l’actual vicepresident de l’entitat, Pere Cornellà, qüestionat pels inspectors per subministrar cafè de la seva empresa a Caixa Girona  per valor de 2.774 euros, les al·legacions diuen que és un fet ‘extraordinari’ i que és una transacció anterior al seu nomenament com a alt càrrec. Les al·legacions també diuen que el gener d’aquest 2010 es va substituir la directora de la fundació i que la nova responsable li van donar instruccions concretes d’establir els controls necessaris que assegurin l’adequat funcionament de l’Obra Social. Sobre els controls, l’entitat reconeix que encara hi ha molts aspectes millorables. El text critica la insistència reiterada dels inspectors en remarcar l’evolució negativa de la morositat a Caixa Girona. Apunten que és una situació ‘comparable’ amb totes les altres caixes i que han establert mesures per frenar-la, com anomenar directors de risc creditici, creant noves àrees per seguir les situacions irregulars i incorporant noves eines informàtiques.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut