Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Cacaolat passa a mans de Ruiz Mateos

Parmalat vendrà la totalitat de les seves activitats a l’Estat espanyol al grup d’alimentació Nueva Rumasa, hereva de la corporació del cèlebre Ruiz Mateos. Entre els productes de Parmalat s’hi troben productes com la llet Letona o el Cacaolat.

Redacció 18/05/2007

Amb aquesta operació, xifrada en 188 milions d’euros -pagats en efectiu-, el holding de la família de Ruiz Mateos haurà comprat tots els actius immobiliaris de la filial espanyola Clesa; és a dir, les fàbriques i delegacions comercials, així com totes les seves marques: Clesa, Cacaolat, Ryalcao, Letona, gelats Royne o La Levantina.

Nueva Rumasa ha destacat que aconsegueixen així fer-se amb una xarxa comercial i logística molt àmplia que els ha de permetre fer arribar diàriament els seus productes a 40.000 punts de venta.

L’empresa es farà càrrec de tota la plantilla de Parmalat a Espanya, 1.200 llocs de treball directes i més de 3.500 indirectes.

El holding de Ruiz Mateos té actualment les marques de xocolates Elgorriaga i Trapa, així com els flams i gelats Dhul.

Ens queda saber si, amb l’adquisició, les marques catalanes de Parmalat com Cacaolat i Letona continuaran etiquetant-se en català o si s’acabaran espanyolitzant.