Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Caçadors de lluços

Un dels èxits més importants de les darreres temporades a TV3 ha estat, sens dubte, el ‘Caçadors de bolets‘. El programa, ideat pel Departament de Documentals i Nous Formats de […]

Redacció
Redacció 03/11/2008

Un dels èxits més importants de les darreres temporades a TV3 ha estat, sens dubte, el ‘Caçadors de bolets‘. El programa, ideat pel Departament de Documentals i Nous Formats de l’emissora pública catalana, ha aconseguit connectar amb el públic català, que tardor rere tardor es llença als boscos del Principat a la ‘caça’ de bolets. L’èxit del programa, amb audiències sostingudes del 36% el primer any i amb qüotes importants les temporades posteriors -aquesta és la cinquena- l’ha dut a editar-se en DVD, una cosa poc habitual amb les produccions en català.

La originalitat del ‘caçadors de bolets’ és tal que, a l’altra banda de la península n’han feta una adaptació ben peculiar. L’emissora pública gallega, TVG, té un programa idèntic al català adaptat a la realitat de Galícia. Porta per títol ‘Hai que mollarse‘ i en aquest cas no es cerquen bolets sinó que els protagonistes van de pesca. Així el programa analitza el fenomen de la pesca esportiva, que practiquen milers de gallecs amb les seves pròpies embarcacions, i a cada capítol segueixen el periple d’un pescador. Com al nostre caçadors, el programa comença amb un parell d’avis explicant batalletes, i també com al programa germà català hi troben una veu amb off humorística, informacions sobre les espècies pescades, infografies i una recepta de cuina final, quan l’heroic pescador ha retornat a casa i cuina la presa. Podeu veure algun capítol d’aquesta sèrie -que també gaudeix d’un èxit notable a Galícia- a través del web de TVG.

Al ‘Caçadors de bolets’ li ha sortit descendència. Qui diu que Catalunya no exporta creativitat?