Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

C’s condemna els atacs de simpatitzants de ‘La Roja’ a Catalunya Ràdio i els desvincula del partit

El portaveu de Ciudadanos (C’s), Jordi Cañas, desmenteix ‘absolutament’ que els violents que han atacat les instal·lacions de Catalunya Ràdio i han insultat els seus treballadors després de les victòries de la selecció espanyola al mundial de futbol siguin simpatitzants del partit. Tot i reconèixer que, tal i com ha denunciat directe!cat,  algunes de les persones que van protagonitzar els fets van seguir el partit amb Albert Rivera i el mateix Cañas, creu que és una ‘inferència gratuïta’ associar el partit a aquests comportaments violents. El portaveu de C’s ‘condemna’ qualsevol tipus de coacció o pressió a un mitjà de comunicació, més encara quan es tracta d’un mitjà públic i trasllada el seu suport als treballadors de l’emissora.

Redacció
Redacció 01/07/2010

En aquest sentit, Cañas creu que és una situació ‘molt greu’ i recorda que la seva formació política ‘ha patit’ les accions de ‘gent que confon la discrepància amb l’agressió’ i rebutja associar ‘política i comportament violent’.

La seu de Catalunya Ràdio, blanc d’atacs després de les victòries de ‘La Roja’

La seu de Catalunya Ràdio s’està convertint en un polvorí després de cada partit de la selecció espanyola. Tal com avançàvem aquest dimarts, en acabar els partits de ‘La Roja’ desenes d’aficionats ultres s’acosten a l’emissora, on han increpat diversos treballadors i han intentat trencar vidres i provocar-hi destrosses. En l’últim d’aquests episodis, després de l’Espanya-Portugal, els violents van ser dispersats per una providencial furgoneta dels Mossos. A més i segons ha pogut saber directe!cat a través de les imatges de l’assalt, alguns dels descontrolats provenien de la Plaça Artós, on Albert Rivera va aplegar els simpatitzants de Ciutadans per veure la roja després que Hereu els denegués la petició d’instal·lar una pantalla gegant a la Plaça de Sant Jaume.

‘Catalufos’, ‘hijos de puta’ i ‘rojos’

La proximitat de la Plaça d’Artós amb la seu de Catalunya Ràdio hauria provocat que diversos ultres que hi seguien el partit es desplacessin fins a l’emissora pública catalana per increpar els seus treballadors, en considerar-la simbòlicament com l’enemic català. De fet en l’assalt d’aquest dilluns, van increpar els treballadors de l’emissora a qui van cridar ‘catalufos’, ‘hijos de puta’ o ‘rojos’ als treballadors de l’emissora.