Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

(Vídeo) ‘Bufetada’ d’Anna Simó a CSQEP

Guifré Jordan @enGuifre – Catalunya Sí que es Pot ha rebut una sonora ‘bufetada’ per part de Junts pel Sí arran del debat al ple del Parlament sobre les escoles que segreguen per sexe. La formació que aglutina CDC, ERC i els independents ha deixat en evidència CSQEP i ha votat en contra de la proposició de Llei de modificació de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) per acabar amb la concertació dels centres segregadors, cosa que ha fet rebutjar la iniciativa al Parlament. 

Redacció
Redacció 16/03/2016

L'objectiu de CSQEP: forçar una crisi per disparitat de vot a Junts pel Sí

L’argument de la representant de Junts pel Sí, Anna Simó, és que aprovar la mesura no tindria cap efecte ja que la LOMCE de Wert blinda aquests concerts. Així, ha afirmat que l’únic objectiu de la confluència Podemos-ICV era forçar disparitat de vot en la coalició independentista. De fet, la diputada que ha defensat la iniciativa, Jèssica Albiach, ha instat Esquerra i els independents només començar la seva intervenció a “ser valents” i votar diferent que CDC.

ERC, a favor de posar fi a les subvencions a escoles que segreguen per sexe

“No votarem que es pugui modificar la LEC aquesta legislatura, hem de fer una nova llei que no estigui subjecte ni a LOMCES ni a pressupostos de l’Estat”, ha expressat Simó. Amb tot, els diputats d’ERC i 4 independents de JxSí -Raül Romeva, Germà Bel, Manuel Reyes i Montserrat Palau- han registrat aquest dimecres una proposta de resolució perquè el Parlament insti el Govern a, “un cop finalitzi la vigència de l’actual període general de concertació educativa, no renovar ni concedir cap concert nou a cap centre que faci escolarització segregada per sexes”. Una mostra que els republicans volen posar fi a aquestes subvencions, però sense caure al parany de Catalunya Sí que es Pot.