Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Brussel·les vol impulsar un “FBI europeu”

Antonio Tajani, president del Parlament Europeu, ha explicat que “es necessita una cooperació semblant a l'FBI americà. Es necessita un FBI europeu”.

Redacció
Redacció 24/08/2017
El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha proposat aquest dijous crear un “FBI europeu” per enfortir la cooperació antiterrorista entre els estats membres, especialment en el referit a l'intercanvi d'informació entre els serveis secrets. “Es necessita una cooperació semblant a l'FBI americà. Es necessita un FBI europeu”, ha dit el polític italià en una entrevista concedida a Onda Cero.
 
Reforçar la cooperació
 
Tajani ha explicat que, encara que existeix Europol, “és important treballar a aquest nivell de cooperació, de serveis secrets, per intentar tenir un cap europeu” que permeti progressar en la lluita antiterrorista.
 
En aquest sentit, ha destacat la importància d'afavorir l'intercanvi d'informació, no solament entre els serveis europeus, sinó també amb altres països, entre els quals ha esmentat el Marroc, Jordània, Israel o Rússia.
 
Errors
 
Per al cap de l'Eurocambra, és un “error” mantenir aquest tipus d'informació solament en poder de les autoritats nacionals. “És una mica una posició de fa anys”, ha considerat.
 
Així, ha avançat que en el mes de setembre la seu legislativa començarà a treballar en una comissió especial per fer propostes concretes als vint-i-vuit destinades a reforçar la cooperació antiterrorista en la UE.