Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Brussel·les expedienta l’Estat espanyol per dèficit excessiu

|

- Publicitat -

Ara el govern de l’Estat espanyol estarà obligat a posar en marxa mesures per corregir la situació. Aquestes mesures i els terminis s’acordaran entre la Comissió Europea i el Estats membres, possiblement al març. ‘Estic segur que coincidirem en les discussions sobre les recomanacions i els terminis del procediment del dèficit excessiu que Espanya rebrà d’aquí a un mes’, ha afirmat el comissari europeu d’Afers Econòmics, Joaquín Almunia, en la presentació dels informes sobre el dèficit excessiu que afecta sis socis.

L’informe sobre Espanya afirma que la crisi econòmica, així com l’alt cost per a les finances públiques de l’augment de l’atur, expliquen el dèficit excessiu de l’Estat. ‘L’existència d’una crisi important, la implementació d’un pla de recuperació i el paquet de suport públic al sector financer, augmenten la necessitat de millorar la supervisió en el marc del procediment per dèficit excessiu’, diu el text.

Publicitat

El Pacte preveu sancions només per aquells Estats membres que no corregeixin el dèficit excessiu, però mai s’han arribat a imposar. Tampoc està clar quin tipus de sancions es podrien imposar. En qualsevol cas, el procediment que s’ha obert a l’Estat es pot entendre com un toc d’atenció, tot i que obliga el govern de l’estat a establir un full de ruta per sortir dels números vermells.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut