Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Brussel·les denuncia que més de la meitat de les aerolínies anuncien tarifes enganyoses a les seves pàgines web

Més de la meitat de les pàgines web de les companyies aèries europees no indiquen de forma prou clara les tarifes i condicions dels seus vols. Així ho denuncia la Comissió Europea en un informe elaborat aquest mes de setembre i que presentarà aquest dimecres la comissaria de Protecció dels Consumidors, Helen Kearns. Brussel·les no farà públic, de moment, el nom de les aerolínies que anuncien tarifes enganyoses, però d’aquí a quatre mesos sí que publicarà una llista concreta.

Redacció
Redacció 14/11/2007

Abans de dir noms, l’executiu comunitari contactarà amb les companyies que actualment incompleixen la normativa europea de protecció del consumidor i exigirà que clarifiquin els preus i les condicions dels seus serveis en un termini de quatre mesos. Si no ho fan, la Comissió podria imposar multes o, fins i tot, tancar les seves pàgines web.

L’Institut Nacional de Consum espanyol, que ha participat en la investigació, ha detectat publicitat enganyosa en les pàgines web de les aerolínies Iberia i Spanair –que anuncien preus de vols que després no es poden comprar–, Vueling i Ryanair –que prometen vols gratuïts, però després cobren taxes–.

Brussel·les vol que els llocs web de totes les aerolínies de la Unió indiquin el preu total que s’ofereix al consumidor, incloent-hi sempre totes les taxes –com les de l’aeroport–, càrrecs –els del carburant– i qualsevol altre despesa, ha avançat la portaveu de Kearns. La direcció de Consum i Seguretat Industrial del govern basc ja va decidir, aquest octubre, sancionar Ryanair, Lufthansa i Air Lingus.