Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Bozal, el malson de les consultes, es planteja ara votar el 10-A

La consellera de Justícia del Govern d’Artur Mas, Pilar Fernández Bozal, continua la seva peculiar transformació sobiranista, després que el setembre de 2009 es dediqués a perseguir des de la justícia espanyola la històrica consulta independentista d’Arenys de Munt. En la seva primera entrevista als mitjans, Bozal ha reiterat que aquella persecució era ‘ordre del delegat del Govern’ i ha defensat que ‘mai’ va comparar les consultes sobiranistes amb els funerals etarres. En declaracions a La Vanguardia, Bozal arriba a assegurar ara que no sap si votarà el 10 d’abril al referèndum de Barcelona, però per ara no ho descarta.

Redacció
Redacció 07/02/2011

Bozal assegura que treballarà des del Govern per ‘aixecar el país’ i es desvincula del seu passat com a advocada de l’Estat i de la persecució que va exercir sobre les consultes sobiranistes. De fet, a l’entrevista de La Vanguardia se l’interroga sobre aquests referèndums, i assegura: ‘És una iniciativa civil que em sembla molt bé. El Govern no impulsa consultes; les respecta’.

La consellera no té problemes a reconèixer que Catalunya és una nació ‘digui el que digui el Tribunal Constitucional’, i assegura respectar les opinions independentistes de l’expresident Jordi Pujol, ja que, segons Bozal, ‘té la seva visió després de 23 anys de presidència de la Generalitat’.