Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Bozal diu ara que respecta ‘profundament’ les consultes, després de comparar-les amb actes d’exaltació terrorista

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, s’ha vist obligada a sortir al pas de les declaracions de bona part de la classe política catalana que l’han posat a la picota per haver presentat un recurs en contra de la consulta sobiranista d’Arenys de Munt i haver comparat les consultes amb actes d’exaltació terrorista. En una entrevista aquest dijous a TV3, Bozal ha assegurat que ‘respecta profundament les consultes populars’ que s’estan fent a Catalunya, alhora que ha justificat la demanda interposada afirmant que feia la seva feina i que només obeïa al seu client que era l’Estat. ‘Ara he deixat de fer aquesta tasca. Els advocats, quan treballen, diuen coses increïbles, però no perquè les sentin ni les creguin’ ha reblat la consellera.

Redacció
Redacció 20/01/2011

Pilar Fernández Bozal ha afirmat que, sovint, els advocats diuen unes coses ‘increïbles’ quan treballen, fet que ha volgut relacionar amb la seva tasca d’advocada de l’Estat. Així, la consellera de Justícia ha afirmat que respecta profundament les consultes per la independència i que, els seus recursos van ser fruit d’una obediència obligada al seu client. Bozal ha volgut remarcar però que el seu paper és, ara, un altre i que ha deixat de fer la tasca que feia abans.

Restricció pressupostària

La consellera de Justícia ha avisat també de la retallada que patirà el seu departament l’any vinent, i ha avançat que hi hauran projectes que no es podran complir. Bozal ha declarat que ‘cal mirar-ho tot amb lupa’ i que ‘cal estalviar’

Aconseguir competències plenes

La consellera creu també que perquè la justícia pugui donar un millor servei hi ha d’haver un traspàs total de competències en aquest àmbit. Bozal ha afirmat que
‘és molt difícil organitzar quan hi ha una estructura bicèfala que s’ha de posar d’acord, i més quan són dues administracions públiques diverses’, encara que no veu impossible la transferència de responsabilitats.