Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Botella demana a crits ser persona non grata a Catalunya

Barcelona (ACN).- L'alcaldessa de Madrid, la popular Ana Botella, ha participat a les jornades que el PP celebra a Barcelona sobre estabilitat i bon govern. Botella ha començat la intervenció enviant una “salutació especial” a l'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, per haver “estat reprovat” a l'ajuntament “per lluitar perquè es parli l'espanyol”, en referència a la moció d'ICV aprovada per retreure que “mentís” a la Sexta dient que s'obliga als nens a parlar català a l'escola. “Enhorabona”, li ha dit Botella, entre els aplaudiments dels assistents. A més, l'alcaldessa ha volgut aprofitar també per dir que a Catalunya “es falsifica la història” i es viu “una societat d'hivernacle, fosca, tancada i on l'exclusió es la norma”.

Redacció
Redacció 28/11/2014

Botella vol “ajudar la majoria no nacionalista”

En el seu discurs, Ana Botella ha volgut remarcar el seu desig d'acabar amb el discurs independentista i la necessitat “d'ajudar a la majoria no nacionalista” que afirma que viu a Catalunya. En aquest context, l'alcaldessa de Madrid ha carregat contra els sobiranistes acusant-los de provocar que els catalans “estiguin vivint una falsificació de la història”. “Hem de ser capaços de lluitar contra la mentida que s'explica aquí a Catalunya. Hem de revelar-nos contra la mentida”, ha dit Botella, tot sentenciant que ella no creu “en una societat catalana d'hivernacle, fosca, tancada, on l'exclusió es la norma”. És per això que ha demanat “tornar al seny, que mai s'hauria d'haver perdut”.
 
“El PP utilitza al mentida com a instrument polític i la catalanofòbia com estratègia”

El ple de l'Ajuntament de Castelldefels ha aprovat la moció d'ICV-EUiA per reprovar les declaracions de l'alcalde del municipi, el popular Manuel Reyes, al programa de La Sexta 'Salvados'. Reyes va dir al programa que en algunes escoles catalanes “es prohibeix als nens que juguin en castellà al pati”. Els ecosocialistes acusen el PP d'”utilitzar la mentida com a instrument polític i la 'catalanofòbia com a estratègia”. La moció va rebre el suport dels regidors d'ICV-EUiA, PSC, CDC i un regidor de l'AVVIC. Un altre regidor d'AVVIC, el de UDC i un no adscrit es van abstenir i els vuit regidors del PP hi van votar en contra.
 

Relacionats